ingrediënten - info
varkenshaasje
knoflook
oregano
paprikapoeder
Snijd de varkenshaas in mooie stukken.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade:
geperst knoflook, oregano, paprikapoeder, komijnpoeder,
mosterdzaad, olijfolie, witte wijn, peper en zout.
Voeg de varkenshaas toe en schep alles voorzichtig door
elkaar. Laat de marinade vervolgens minimaal een uur
intrekken, hoe langer hoe beter natuurlijk.
Haal de stukken vlees daarna uit de marinade en rijg het
vervolgens aan spiesjes. Bewaar de marinade om het vlees
mee te kwasten.
souvlakia
Souvlaki, meervoud souvlakia is met voorsprong het
nationale gerecht van Griekenland.
Het woord zelf betekent niet méér dan ‘vleesspiesjes’.
Wat bij ons de frituur op het pleintje is, is in dat land de
souvladzidiko, streetfood-zaakjes die gespecialiseerd zijn
in het maken van de souvlaki.
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Rond de 200°C is
prima. Leg de souvlakia op de grill en rooster het vlees
rondom gaar in 4-5 minuten.
Dien op met tzatziki, salade en brood of frietjes.
komijn
mosterdzaad
olijfolie
witte wijn
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Verwante recepten