De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op schijfjes en
knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Fruit deze drie in
olijfolie en voeg na een paar minuten een op brunoise
gesneden courgette toe.
Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten, een glas
rode wijn, evenveel runderbouillon en een eetlepel bruine
suiker toe. Breng op smaak met peper & zout uit de molen.
Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met olijfolie.
Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk opdienen of er
een ovenschotel van maken. Als je het afzonderlijk opdient,
moet je het vlees de juiste cuisson geven.
giouvetsi met lamsboutsneden
Giouvetsi met lamsbout is een échte klassieker uit de
Griekse keuken. Nauw verwant aan de gyuvech, een
gerecht dat in de Balkan en Turkije op tafel komt.
Net zoals bij dit neefje, gebeurt de bereiding traditioneel in
een terracotta stoofpot, maar het kan ook perfect met een
gewone pot of ovenschotel.
Lamsvlees is de gebruikelijke vleessoort in dit gerecht.
Maar lamgevoelige eters kunnen ook kiezen voor het
minder aaibare rund.
ingrediënten - info
lamsboutsneden
rode paprika’s
knoflook
rode ui
olijfolie
courgette
tomaten uit blik
rode wijn
Als ovenschotel: leg de dichtgeschroeide lamsboutsneden in
een ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met een lichte
bechamel en de rest van het blok feta, geraspt. Zet 35 minuten
op 185°C in een voorverwarmde oven.
Werk af met verse basilicum en dien op met Griekse pasta.
bruine suiker
runderbouillon
peper & zout
Griekse yoghurt
fetakaas
basilicum
peterselie
Griekse pasta
bechamel
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.