giouvetsi met lamsboutsneden
De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op schijfjes en knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Fruit deze drie in olijfolie en voeg na een paar minuten een op brunoise gesneden courgette toe. Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten, een glas rode wijn, evenveel runderbouillon en een eetlepel bruine suiker toe. Breng op smaak met peper & zout uit de molen. Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met olijfolie. Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk opdienen of er een ovenschotel van maken. Als je het afzonderlijk opdient, moet je het vlees de juiste cuisson geven.

giouvetsi met lamsboutsneden

Giouvetsi met lamsbout is een échte klassieker uit de Griekse keuken. Nauw verwant aan de gyuvech, een gerecht dat in de Balkan en Turkije op tafel komt. Net zoals bij dit neefje, gebeurt de bereiding traditioneel in een terracotta stoofpot, maar het kan ook perfect met een gewone pot of ovenschotel. Lamsvlees is de gebruikelijke vleessoort in dit gerecht. Maar lamgevoelige eters kunnen ook kiezen voor het minder aaibare rund.
ingrediënten - info lamsboutsneden rode paprika’s knoflook rode ui olijfolie courgette tomaten uit blik rode wijn
Als ovenschotel: leg de dichtgeschroeide lamsboutsneden in een ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met een lichte bechamel en de rest van het blok feta, geraspt. Zet 35 minuten op 185°C in een voorverwarmde oven. Werk af met verse basilicum en dien op met Griekse pasta.
bruine suiker runderbouillon peper & zout Griekse yoghurt fetakaas basilicum peterselie Griekse pasta bechamel
Creatief Koken de              passie kookvurige

giouvetsi

met lamsboutsneden

ingrediënten - info lamsboutsneden rode paprika’s knoflook rode ui olijfolie courgette tomaten uit blik rode wijn
De saus: snijd rode paprika in reepjes, rode ui op schijfjes en knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Fruit deze drie in olijfolie en voeg na een paar minuten een op brunoise gesneden courgette toe. Laat garen en voeg dan een blik volledige tomaten, een glas rode wijn, evenveel runderbouillon en een eetlepel bruine suiker toe. Breng op smaak met peper & zout uit de molen. Bak lamsboutsneden bruin in een kleefpan met olijfolie. Nu kan je kiezen: vlees en saus afzonderlijk opdienen of er een ovenschotel van maken. Als je het afzonderlijk opdient, moet je het vlees de juiste cuisson geven.
Giouvetsi met lamsbout is een échte klassieker uit de Griekse keuken. Nauw verwant aan de gyuvech, een gerecht dat in de Balkan en Turkije op tafel komt. Net zoals bij dit neefje, gebeurt de bereiding traditioneel in een terracotta stoofpot, maar het kan ook perfect met een gewone pot of ovenschotel. Lamsvlees is de gebruikelijke vleessoort in dit gerecht. Maar lamgevoelige eters kunnen ook kiezen voor het minder aaibare rund.
Als ovenschotel: leg de dichtgeschroeide lamsboutsneden in een ovenschotel. Giet er de saus over en dek af met een lichte bechamel en de rest van het blok feta, geraspt. Zet 35 minuten op 185°C in een voorverwarmde oven. Werk af met verse basilicum en dien op met Griekse pasta.
Bereiding Ingrediënten
bruine suiker runderbouillon peper & zout Griekse yoghurt fetakaas basilicum peterselie Griekse pasta bechamel
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige