ingrediënten - info
harissapasta
couscouskruiden
komijnpoeder
ras-el-hanout
kippenbouillon
kippenbouten
lamsmerguez
kippenmerguez
rundschipolatta
couscousgraan
Maak de soep: snijd de groenten grof, voeg de kekererwten
toe en zet alles op in water met kippenbouillon. Breng op
smaak met couscouskruiden, komijn, peper en zout. Voeg
tomatenconcentraat toe en reduceer zonder deksel tot de soep
gebonden is.
Bak alle vleessoorten afzonderlijk en breng op smaak met ras-
el-hanout of courscouskruidenmengeling.
couscous royal
Couscous is harde tarwe die grof gemalen wordt. Het
product lijkt op bulgur. Maar dat laatste wordt eerst
gestoomd, gedroogd en dan pas gemalen.
De oorsprong van couscous ligt in de Maghreb. Maar wie
Sicilië (Italië) bezoekt, zal verbaast zijn dat couscous ook
daar dagelijks kost is. Ook in de Andalusische keuken
(Spanje) wordt couscous verwerkt.
Hier één van de vele Noord-Afrikaanse varianten van het
gerecht. De ‘royal’-versie bevat vier tot vijf verschillende
vleesbereidingen en een soep op basis van mediterrane
groenten.
peper & zout
kippenworstjes
lamskoteletjes
tomatenconcentraat
kekererwten
Couscousgroenten:
ui
courgette
aubergines
wortelen
Stoom het graan liefst in een originele couscousière of anders
volgens aanwijzingen op de verpakking.
Leg op het bord een heuveltje couscousgraan en
daaroverheen en diepe lepel soep. Iedere gast mengt
daaronder wat harissapasta volgens smaak en neemt vlees
naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: