Bak de stukken konijn rondom bruin in een hete pan met
bruisende boter. Kruid met peper en zout. Leg ze daarna in
een kasserol. Bak in dezelfde pan in halvemaantjes gesneden
uien en geplet knoflook. Bestuif met vloeiende bloem, roer
goed om en laat nog kort even meebakken. Leg dit baksel bij
het konijn.
Giet nu witte wijn gemengd met een paar eetlepels mosterd en
evenveel blanke kalfsfond in de pot. Voeg een groot blik
tomatenblokjes toe of eenzelfde hoeveelheid verse tomaten,
ontveld en leeggemaakt. Leg er een kruidentuiltje in van
laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn.
konijn op de wijze van de Morvan
De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk, ten
zuidoosten onder Parijs. Een prachtig gebied, waarvan
delen erkend zijn als regionaal natuurpark. Boeuf
Bourguignonne, Coq au vin en ook de andouillette, zijn de
meest bekende culinaire toppers van de regio. Lapin à la
Morvandelle is een minder bekende klassieker uit de
Bourgognestreek, maar wel verrassend lekker!
ingrediënten - info
konijn
gepelde tomaten
uien
knoflook
witte Bourgogne
spekjes
Zet de kasserol op laag vuur en laat minstens anderhalf uur
sudderen. Controleer of het vlees gaar is en laat desnoods nog
verder sudderen.
Als het konijn gaar is, haal dan de stukken uit de kasserol, ook
het kruidentuiltje en mix de saus. Bind indien gewenst. Leg het
konijn terug en hou de kasserol op temperatuur tot het
opdienen. Bak ondertussen spekjes krokant.
Op het bord: een paar stukken konijn met daarover een
pollepel saus. Dien op met de spekjes en een
aardappelbereiding naar keuze, zoals hier, kroketjes. Werk af
met plukjes bladpeterselie.