Hak het konijn in stukken. Bestuif met vloeiende bloem en
bak de stukken rondom bruin in een scheutje olijfolie. Laat
even uitdruipen en leg ze dan in de tajine.
Week rozijntjes in een kommetje brandy. Snijd de ui in halve
maantjes, plet de gepelde knoflookteentjes. Snijd de wortelen
en de selder op schijfjes. Fruit ui, knoflook, wortel en selder in
een scheutje olijfolie tot de ui glazig is, maar niet
gekaramelliseerd.
Meng de groenten met het konijn en giet er het kommetje
brandy met rozijnen en een handvol gedroogde abrikozen bij.
Meng met een blik hele tomaten. Vul de tajine aan met
gevogeltefond, tot halfweg de rand.
Voeg nu de kruiding toe van saffraan, kaneel, paprikapoeder,
komijn, gember, kurkuma, korianderzaadjes en kruidnagel.
Laat de bereiding minstens 2 uur garen in een afgedekte
tajine. Meng daarna met een handvol blauwe bosbessen en
kerstomaatjes. Laat nog een halfuurtje staan op lagere
temperatuur.
Bereid ondertussen het couscousgraan zoals aangegeven op
de verpakking en frituur of bak de krieltjes tot goudbruin.
ingrediënten - info
konijn
vloeiende bloem
olijfolie
rozijntjes
brandy
uien
knoflook
wortelen
selder
gedroogde abrikozen
blik hele tomaten
gevogeltefond
saffraan
tajine met konijn en blauwe bosbessen
Vaak maken tajinegerechten de combinatie van zoete
elementen met meer kruidige ingrediënten. Bereidingen
met konijn lenen zich daartoe uitstekend. Denk maar aan
onze inlandse klassieker, konijn met pruimen.
In dit gerecht wordt gekozen voor gedroogde abrikozen
en bosbessen, samen met een heel assortiment van de
gebruikelijke couscouskruiden.
kaneel
paprikapoeder
komijn
gember
kurkuma
korianderzaadjes
kruidnagel
blauwe bosbessen
kerstomaatjes
couscousgraan
krieltjes
geschaafde amandelen
verse koriander
platte peterselie
De afwerking gebeurt met geschaafde amandelen, verse
korianderblaadjes, platte peterselie. Dien op met de couscous en de
krieltjes in aparte kommen, zodat de gasten hun keuze kunnen
maken van het bijgerecht.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.