Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in
olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat
olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes
en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel
de tomaten, maak ze leeg en snijd ze in vier.
Voeg nu de groenten, de kekererwten en het vlees samen in
de tajine. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout.
Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de
pijnboompitjes, maar hou ze apart.
Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met
couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa. Werk af met
gehakte peterselie.
ingrediënten - info
lamsschouder
vloeiende bloem
olijfolie
uien
rode paprika
knoflook
wortelen
selder
tajine van lamsschouder
Koken met de tajine is gebruik maken van de originele
‘slowcooker’ van de Arabieren.
Een tajine is speciaal ontworpen met een conisch deksel,
dat de dampen terug doet neerslaan in het gerecht.
Door het urenlang garen vermengen de smaken optimaal
en wordt het vlees super mals en zacht.
Lamsschouder is bij uitstek de vleessoort die in de
Noord-Afrikaanse keuken in de tajine bereid wordt.
tomaten
kekererwten
lamsfond
paprikapoeder
komijn
peper en zout
pijnboompitjes
couscousgraan
harissa
peterselie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.