ingrediënten - info
sjalot
knoflook
olijfolie
rode balsamico
runderfond
Fruit fijngesnipperde sjalotjes en knoflook in wat olijfolie. Voeg
toe: een glas rode balsamico, runderfond, een soeplepel
aardbeienconfituur en rode wijn. Laat inkoken. Bind indien
nodig. Roer een lepel uitgelekte kappertjes door de saus .
Bak de steaks naar de gewenste cuisson. Overgiet met saus.
Dien op met pasta en Parmezaan, tenzij het gerechtje
ingepast is in een écht Italiaans meergangenmenu. Dan hoort
er niets anders bij.
steak met balsamicosaus
De échte balsamico-azijn is een artisanaal product uit
Modena in Italië. Het wordt op houten vaten gerijpt,
zonder toevoeging van andere ingrediënten. Aan elk
nieuw vat wordt een hoeveelheid azijn uit het oudste vat
toegevoegd om het rijpingsproces op gang te brengen.
12 jaar is zowat de minimale leeftijd waarop de bijzondere
karakteristieken van deze edele azijnsoort tot uiting
komen. Hoe langer de rijping, des te beter de smaak. Wij
hebben het voorrecht gehad om aceto balsamico van 100
jaar oud te proeven. Dat is niet alleen onbeschrijflijk qua
smaak, maar ook duurder dan goud. Weet dat op die
leeftijd meer dan 80% van het oorspronkelijke volume
verdampt is.
aardbeienconfituur
rode wijn
kappertjes
steaks
pasta
Parmesan