steak met balsamicosaus
ingrediënten - info sjalot knoflook olijfolie rode balsamico runderfond
Fruit fijngesnipperde sjalotjes en knoflook in wat olijfolie. Voeg toe: een glas rode balsamico, runderfond, een soeplepel aardbeienconfituur en rode wijn. Laat inkoken. Bind indien nodig. Roer een lepel uitgelekte kappertjes door de saus . Bak de steaks naar de gewenste cuisson. Overgiet met saus. Dien op met pasta en Parmezaan, tenzij het gerechtje ingepast is in een écht Italiaans meergangenmenu. Dan hoort er niets anders bij.

steak met balsamicosaus

De échte balsamico-azijn is een artisanaal product uit Modena in Italië. Het wordt op houten vaten gerijpt, zonder toevoeging van andere ingrediënten. Aan elk nieuw vat wordt een hoeveelheid azijn uit het oudste vat toegevoegd om het rijpingsproces op gang te brengen. 12 jaar is zowat de minimale leeftijd waarop de bijzondere karakteristieken van deze edele azijnsoort tot uiting komen. Hoe langer de rijping, des te beter de smaak. Wij hebben het voorrecht gehad om aceto balsamico van 100 jaar oud te proeven. Dat is niet alleen onbeschrijflijk qua smaak, maar ook duurder dan goud. Weet dat op die leeftijd meer dan 80% van het oorspronkelijke volume verdampt is.
aardbeienconfituur rode wijn kappertjes steaks pasta Parmesan
Creatief Koken de              passie kookvurige print

steak met

balsamicosaus

ingrediënten - info sjalot knoflook olijfolie rode balsamico runderfond
Fruit fijngesnipperde sjalotjes en knoflook in wat olijfolie. Voeg toe: een glas rode balsamico, runderfond, een soeplepel aardbeienconfituur en rode wijn. Laat inkoken. Bind indien nodig. Roer een lepel uitgelekte kappertjes door de saus . Bak de steaks naar de gewenste cuisson. Overgiet met saus. Dien op met pasta en Parmezaan, tenzij het gerechtje ingepast is in een écht Italiaans meergangenmenu. Dan hoort er niets anders bij.
De échte balsamico-azijn is een artisanaal product uit Modena in Italië. Het wordt op houten vaten gerijpt, zonder toevoeging van andere ingrediënten. Aan elk nieuw vat wordt een hoeveelheid azijn uit het oudste vat toegevoegd om het rijpingsproces op gang te brengen. 12 jaar is zowat de minimale leeftijd waarop de bijzondere karakteristieken van deze edele azijnsoort tot uiting komen. Hoe langer de rijping, des te beter de smaak. Wij hebben het voorrecht gehad om aceto balsamico van 100 jaar oud te proeven. Dat is niet alleen onbeschrijflijk qua smaak, maar ook duurder dan goud. Weet dat op die leeftijd meer dan 80% van het oorspronkelijke volume verdampt is.
Ingrediënten Bereiding
aardbeienconfituur rode wijn kappertjes steaks pasta Parmesan
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige