spaghetti alla carbonara
ingrediënten - info pancetta eidooiers knoflook
Bak de pancetta samen met gesnipperde teentjes knoflook in wat boter. Klop de eieren los met de helft van de geraspte kazen. Kook de pasta in gezouten water tot al dente. Giet af en meng met de pancetta. Kruid bij met peper. Roer het eimengsel door de pasta. Strooi de rest van de parmezaan en pecorino over de borden.

spaghetti alla carbonara

De échte carbonara bestaat naast pasta uit maar drie ingrediënten: eieren, spek en kaas. Wee-o-wee de onverlaat die room durft te gebruiken in dit gerecht! Van oorsprong komt dit gerecht uit de regio Lazio in Italië, waar het door de mijnwerkers vaak gegeten werd. Vandaar de benaming carbonara, wat verwijst naar het kolengruis. Zeker is deze uitleg niet, maar het klinkt wel aannemelijk.
boter peper & zout spaghetti pecorino parmezaan
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

spaghetti alla

carbonara

ingrediënten - info pancetta eidooiers knoflook
Bak de pancetta samen met gesnipperde teentjes knoflook in wat boter. Klop de eieren los met de helft van de geraspte kazen. Kook de pasta in gezouten water tot al dente. Giet af en meng met de pancetta. Kruid bij met peper. Roer het eimengsel door de pasta. Strooi de rest van de parmezaan en pecorino over de borden.
De échte carbonara bestaat naast pasta uit maar drie ingrediënten: eieren, spek en kaas. Wee-o-wee de onverlaat die room durft te gebruiken in dit gerecht! Van oorsprong komt dit gerecht uit de regio Lazio in Italië, waar het door de mijnwerkers vaak gegeten werd. Vandaar de benaming carbonara, wat verwijst naar het kolengruis. Zeker is deze uitleg niet, maar het klinkt wel aannemelijk.
Ingrediënten Bereiding
boter peper & zout spaghetti pecorino parmezaan
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige