ingrediënten - info
tonijn
doperwten
peterselie
kappertjes
zongedroogde tomaten
parmezaan
Fruit gesnipperde ui en geperst knoflook in olie. Kook de
pasta al dente.
Voeg de andere ingrediënten toe: room, tomatenpuree,
uitgelekte doperwten uit blik of glas, uitgelekte kappertjes,
tonijn uit blik, gehakte peterselie gesnipperde gedroogde
tomaten. Meng de bereiding onder de pasta.
Werk af met Parmezaan of Gruyère en krokant gebakken
pancetta.
Dat is de snelle versie. Heb je meer tijd, gebruik dan verse
tonijn gepocheerd in courtbouillon en gestoomde doperwten.
romige tonijnpasta
Pasta en tonijn gaan bijzonder goed samen. Of geraspte
kaas erbij hoort, dat is een heikel discussiepunt. Ik vind
die combinatie wel OK, maar het hoeft niet.
Dit gerechtje kan warm opgediend worden of koud,
bijvoorbeeld bij een barbecue. Gebruik in dat geval geen
‘slierten’ zoals spaghetti, maar korte pasta zoals penne.
pasta
olijfolie
ui
knoflook
room
tomatenpuree
pancetta