ingrediënten - info
kalkoenlapjes
salie
parmaham
mozzarella
gevogeltefond
Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met een deegrol
dunner of gebruik de vleeshamer. Kruid met peper en zout.
Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak ham, een schijf
mozzarella en prik vast. Bak de lapjes langs beide zijden in
olijfolie.
saltimbocca van kalkoen met marsalasaus
Saltimbocca van kalkoen is een variant op het meer
gekende recept met vitello oftewel kalfslapjes.
De marsalasaus is dan weer minder gebruikelijk, maar
geeft een goede en evenwichtige smaakbalans.
Het is een hoofdgerecht en wordt naar Italiaanse traditie
als dusdanig aangeboden met enkel het vlees en de saus.
Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel één of meer
bijgerechtjes, dan is dat meestal met een slaatje. Frietjes
erbij kan ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is zoals
vloeken in de kerk.
marsala
olijfolie
bloem
peper & zout
pasta
parmezaan
Marsalasaus: week het aanbaksel los met marsala,
zeef, laat inkoken met gevogeltefond en bind de
saus indien gewenst.
Dien op met pasta en parmezaan.
meer recepten met pluimvee: