De tomatensaus. Doe verse tomaten in de blender en mix.
Giet deze verse tomatenmoes in een kookpotje, voeg
basilicum, peper, zout en een scheut balsamico toe. Laat op
laag vuur inkoken. Stoof ondertussen gesneden uien met
geplet knoflook en reepjes puntpaprika. Giet deze bereiding bij
de tomatensaus, zet er de handmixer in en breng op smaak
met een lepeltje bruine suiker.
De vulling: laat bladspinazie slinken in een beetje boter. Kruid
met peper en zout. Bak kippengehakt tot losse korrels in wat
boter. Breng op smaak met gedroogde salie, peper en zout.
Meng de spinazie, het gehakt, de uitgelekte ricotta en gerapte
Parmezaan. Duw deze vulling in de cannelloinibuisjes.
Maak een lichte bechamelsaus met bloem, boter en melk.
Meng met een handvol gemalen Gruyère.
Vul nu een platte, ingeoliede ovenschotel met respectievelijk
cannellonibuisjes, een laag tomatensaus, een laag bechamel
en dek af met een laag gemalen Gruyère.
cannelloni met spinazie en kippengehakt
Wat deze cannelloni met spinazie en kippengehakt
bijzonder maakt is… het kippengehakt. Gewoonlijk wordt
gekozen voor rundergehakt, maar deze vleesvulling is wat
zachter en zoeter, wat in combinatie met de gebruikte
kaassoorten en de spinazie een bijzondere smaakervaring
oplevert.
Ik heb ervoor gekozen om kant-en-klare cannellonibuisjes
te gebruiken. Je moet al van zeer goede Italiaanse
afkomst zijn om die zelf te prepareren zonder naad.
Wil je het toch persé proberen, ga er dan vanuit dat je met
je pastamachine lasagnevellen maakt, die op maat snijdt,
oprolt en de naden platduwt langs binnen met de steel
van een houten lepel.
De vulling:
jonge spinazie
ricotta
kippengehakt
parmezaanse kaas
gedroogde salie
De tomatensaus:
verse tomaten
basilicum
balsamico
peper & zout
ui
knoflook
puntpaprika’s
bruine suiker
ingrediënten - info
cannellonirolletjes
vloeiende bloem
boter
melk
Gruyère
olijfolie
Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C, waarvan de laatste 3 à 4 minuten onder de grill, tot de
kaas kleurt.
Dien op met de rest van de tomatensaus en geraspte
parmezaan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: