kipsaté met pindasaus
ingrediënten - info kip rijst, frietjes of noedels verse koriander verse gember komijnpoeder kurkuma chilipepertje knoflook
Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met geperst knoflook in arachideolie. Doe dit samen met de geroosterde pinda’s, geraspte gember, een chilipepertje zonder zaadjes, een schepje tomatenconcentraat en verse koriander in de blender en mix tot een stevige pasta. Schep die in een kookpannetje en voeg op laag vuur voldoende kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de saus op smaak met komijnpoeder, peper en zout uit de molen, een scheutje sojasaus, een scheutje limoensap en bastaardsuiker, naargelang het eindproduct meer of minder zoet moet zijn. Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur. Als hobbykok kan je experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten om je eigen recept te ontwikkelen. Maak spiesjes met op kubusjes gesneden kippenwit. Bak of gril ze en serveer met de opgewarmde saus. Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje.
Als we een vakantietrip maken in Nederland, dan ga ik beslist niet terug naar huis voor ik in een eethuisje of restaurant kipsaté met pindasaus gegeten heb. Bij ons is dit gerechtje helaas minder ingeburgerd en bijna nergens te vinden op de menukaart. Zelf maken is dus de boodschap! Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje. Je kan ook kiezen voor rijst of frietjes, maar mijn voorkeur gaat uit naar de noedels. Die kan je trouwens ook nog krokant bakken voor een bijkomend smaakgenot.
ongezouten pinda’s tomatenconcentraat kokosmelk ui sojasaus bastaardsuiker limoensap arachideolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo
ingrediënten - info kip rijst, frietjes of noedels verse koriander verse gember komijnpoeder kurkuma chilipepertje knoflook
Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met geperst knoflook in arachideolie. Doe dit samen met de geroosterde pinda’s, geraspte gember, een chilipepertje zonder zaadjes, een schepje tomatenconcentraat en verse koriander in de blender en mix tot een stevige pasta. Schep die in een kookpannetje en voeg op laag vuur voldoende kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de saus op smaak met komijnpoeder, peper en zout uit de molen, een scheutje sojasaus, een scheutje limoensap en bastaardsuiker, naargelang het eindproduct meer of minder zoet moet zijn. Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur. Als hobbykok kan je experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten om je eigen recept te ontwikkelen. Maak spiesjes met op kubusjes gesneden kippenwit. Bak of gril ze en serveer met de opgewarmde saus. Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje.
Als we een vakantietrip maken in Nederland, dan ga ik beslist niet terug naar huis voor ik in een eethuisje of restaurant kipsaté met pindasaus gegeten heb. Bij ons is dit gerechtje helaas minder ingeburgerd en bijna nergens te vinden op de menukaart. Zelf maken is dus de boodschap! Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een eitje en een fris slaatje. Je kan ook kiezen voor rijst of frietjes, maar mijn voorkeur gaat uit naar de noedels. Die kan je trouwens ook nog krokant bakken voor een bijkomend smaakgenot.
Ingrediënten Bereiding
ongezouten pinda’s tomatenconcentraat kokosmelk ui sojasaus bastaardsuiker limoensap arachideolie peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige