ingrediënten - info
kip
rijst, frietjes of noedels
verse koriander
verse gember
komijnpoeder
kurkuma
chilipepertje
knoflook
Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met geperst
knoflook in arachideolie. Doe dit samen met de geroosterde
pinda’s, geraspte gember, een chilipepertje zonder zaadjes,
een schepje tomatenconcentraat en verse koriander in de
blender en mix tot een stevige pasta.
Schep die in een kookpannetje en voeg op laag vuur
voldoende kokosmelk toe om de gewenste consistentie te
bereiken. Breng de saus op smaak met komijnpoeder, peper
en zout uit de molen, een scheutje sojasaus, een scheutje
limoensap en bastaardsuiker, naargelang het eindproduct
meer of minder zoet moet zijn.
Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur. Als hobbykok
kan je experimenteren met de verhoudingen van de
ingrediënten om je eigen recept te ontwikkelen.
Maak spiesjes met op kubusjes gesneden kippenwit. Bak of
gril ze en serveer met de opgewarmde saus. Hier wordt deze
delicatesse geserveerd met sojascheuten, noedels met een
eitje en een fris slaatje.
Als we een vakantietrip maken in Nederland, dan ga ik
beslist niet terug naar huis voor ik in een eethuisje of
restaurant kipsaté met pindasaus gegeten heb.
Bij ons is dit gerechtje helaas minder ingeburgerd en bijna
nergens te vinden op de menukaart. Zelf maken is dus de
boodschap!
Hier wordt deze delicatesse geserveerd met sojascheuten,
noedels met een eitje en een fris slaatje.
Je kan ook kiezen voor rijst of frietjes, maar mijn voorkeur
gaat uit naar de noedels. Die kan je trouwens ook nog
krokant bakken voor een bijkomend smaakgenot.
ongezouten pinda’s
tomatenconcentraat
kokosmelk
ui
sojasaus
bastaardsuiker
limoensap
arachideolie
peper & zout
meer recepten met pluimvee: