ingrediënten - info
verse zalmmoten
olijfolie
room
mascarpone
Verwarm mascarpone op een zacht vuurtje zonder aan de
kook te brengen. Verdun met een scheutje room en voeg
tomatenpuree toe. Breng op smaak met piment d’Espelette,
peper en zout.
Bak zalmmoten in olijfolie, gekruid met peper, zout en dille en
snijd ze dan in kleinere stukken.
Doe de saus en de gebakken zalm bij de al dente gekookte
pasta, meng en werk af met gesnipperd bieslook.
Presenteer met een potje geraspte parmezaan voor de
liefhebbers.
pasta met verse zalm
Je kan het zo gek niet bedenken wat er allemaal in een
pasta gedraaid wordt.
Maar neem gerust van me aan dat dit een bordje succes
is.
De licht getomateerde en nauwelijks gekruide saus is
fluweelzacht en past zeer goed bij de verse zalm, die wél
kruidig afgebakken wordt en dus voor de nodige
contrasten zorgt in de smaakervaring.
Culinaire puriteinen hebben het wellicht moeilijk met de
combinatie van vis en geraspte parmezaan.
Niks mis mee zou ik zo zeggen. Belgische vispannetjes
bevatten toch ook kaas? Wel dan… Gewoon proberen en
genieten.
tomatenpuree
bieslook
dille
parmezaan
piment d’Espelette
pasta naar keuze
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.