ingrediënten - info
zuiver rundgehakt
tomaten uit blijk
tomatenpuree
knoflook
ui
rode paprika’s
gedroogde basilicum
oregano
peterselie
Maak een dikke saus met rul gebakken rundergehakt,
tomatenblokjes, tomatenpuree, geplet knoflook, gesnipperde
ui en in brunoise gesneden rode paprika. Kruid met gedroogde
basilicum, oregano, peterselie, tijm, zacht paprikapoeder,
peper en zout.
Maak een bechamelsaus en roer er geraspte Parmezaan
door.
Neem een ruime diepe ovenschotel, vet deze in met olijfolie en
vul met lagen, te beginnen met voorgekookte lasagnevellen,
daarop een plak beenhesp, daarop de vleesmassa, daarop
een laagje gemalen gruyère.
Herhaal dit en schep als laatste laag de bechamel op de
schotel. Bestrooi deze met gemalen gruyère en geraspte
parmezaan.
Zet de schotel 35 minuten in een oven op 185°C tot de kaas
kleurt.
lasagne in de oven - lasagne al forno
De ‘echte’ lasagne zou z’n oorsprong hebben in de streek
van Napels.
In tegenstelling van wat bij ons gebruikelijk is, wordt in de
algemeen gangbare versie in Italië, géén bechamel
toegevoegd.
Er zijn natuurlijk zat-veel varianten op dit thema: met
deegbladen waarin spinazie verwerkt is of zelfs gemaakt
van kastanjemeel (Toscane).
De vulling is traditioneel rundergehakt, maar waarom niet
lam of zelfs kippengehakt?
Ook zeer gekend en geliefd is de versie met zalm of
andere vis en zeevruchten.
tijm
paprikapoeder
peper en zout
bloem
boter
melk
parmezaan
olijfolie
lasagnevellen
beenham
gruyère
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.