ingrediënten - info
vloeiende bloem
boter
witte wijn
melk
room
eieren
Maak een lichte roux en leng aan met wijn en melk tot
sausdikte. Laat de kazen (gorgonzola, pecorino, parmezaan en
mozzarella) erin smelten. Meng de saus onder de uitgelekte
pasta en werk af met gesnipperde peterselie.
Optioneel: geef extra binding met een liaison van room en
eigeel maar laat niet meer koken. Geef extra smaak met een
scheutje oude acieto balsamico.
Toegegeven, het wringt een beetje: een pasta quattro
formaggi wordt gewoonlijk niet gecombineerd met
pancetta.
Maar test het zelf uit en besluit met mij: wow, het geeft
een meerwaarde!
pasta quattro formaggi met pancetta
Op de foto een variante, waarbij de pasta (penne in dit geval)
en de kaassaus apart geserveerd worden. Het wordt
opgediend met krokant gebakken pancetta, een flesje
balsamico voor wie er zin in heeft en extra geraspte
parmezaan.
oude balsamico
peterselie
gorgonzola
pecorino
parmezaan
harde mozzarella
pancetta
pasta