ingrediënten - info
boter
sjalot
peterselie
witte balsamico
citroen
gegrilde sardines met citroensaus
Maak de saus: smelt boter en fruit daarin gesnipperde sjalot
en gehakte peterselie. Voeg een scheutje witte balsamico en
citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kuis de sardientjes en marineer ze een uurtje in een
mengeling van olijfolie, geplet knoflook en peterselie.
Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een tweetal minuutjes aan
elke kant op een niet te hete barbecue.
Dien de sardientjes op met citroenschijfjes, een gemengde
salade, geroosterde stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen.
Ze komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan
het Mediterrane eiland Sardinië, waar ze zeer talrijk en
dartel door het water klieven.
Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet ingeblikt,
hoewel dat hun meest bekende verschijningsvorm is in
onze keuken.
Hobbykoks weten uiteraard beter en als de aanvoer van
verse sardines weer op gang komt, dan begint het te
kriebelen om ze meteen de barbecue te leggen…
verse sardines
olijfolie
knoflook
gemengde salade
stokbrood
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.