geitenvlees op de wijze van Molise
ingrediënten - info geitenvlees rode wijn laurier salie rozemarijn tijm peperoncino
Neem een, bij voorkeur, gietijzeren kookpot en doe daarin wildfond, rode wijn en een kruidenmengeling van rozemarijn, tijm, salie en laurier. Voeg gepelde tomaten uit blik toe. Breng zachtjes op temperatuur. Bak ondertussen in een pan in halve maantjes gesneden uien met op schijfjes gesneden gepelde knoflookteentjes. Bestuif een geitenbout met bloem, kruid met peper en zout en bak rondom bruin. Leg het vlees in de kookpot, voeg de ui- bereiding toe en één gedroogd pepertje (peperoncini). Bega niet de vergissing om er méér dan eentje in te doen of het wordt een ‘diabolo’-versie. Laat nu het stoofpotje sudderen op laag vuur tot het vlees zacht is. Dat is, afhankelijk van het gewicht, één tot 1 ½ uur. Je kan het ook sous vide bereiden, maar dat is hier niet gebeurd. Neem de geitenbout uit de saus. Laat nog even inkoken en bind de saus indien gewenst.

geitenbout op de wijze van Molise

Geit. Het zit niet in ons culinair DNA. Jammer, want het is een ware delicatesse. Wij hebben het ontdekt in Griekenland en teruggevonden in Italië. Ook in Frankrijk staat het hier en daar wel op het menu. Wat is het probleem in onze omgeving? Blijkbaar niet rendabel genoeg om te commercialiseren. Dubbel jammer. Maar wie zoekt die vindt! Hier een Italiaans receptje: geitenvlees op de wijze van Molise. Op foto wordt dit gerechtje aan tafel geserveerd, in échte retrostijl. Serveren aan tafel geeft minder mogelijkheden om ‘schilderijtjes’ op het bord te toveren, maar het is wel gezellig en een blijk van respect voor de individuele wensen van de gasten.
tijm wildfond vloeiende bloem olijfolie ui knoflook zout ontvelde tomaten
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

geitenbout op de

wijze van Molise

ingrediënten - info geitenvlees rode wijn laurier salie rozemarijn tijm peperoncino
Neem een, bij voorkeur, gietijzeren kookpot en doe daarin wildfond, rode wijn en een kruidenmengeling van rozemarijn, tijm, salie en laurier. Voeg gepelde tomaten uit blik toe. Breng zachtjes op temperatuur. Bak ondertussen in een pan in halve maantjes gesneden uien met op schijfjes gesneden gepelde knoflookteentjes. Bestuif een geitenbout met bloem, kruid met peper en zout en bak rondom bruin. Leg het vlees in de kookpot, voeg de ui-bereiding toe en één gedroogd pepertje (peperoncini). Bega niet de vergissing om er méér dan eentje in te doen of het wordt een ‘diabolo’-versie. Laat nu het stoofpotje sudderen op laag vuur tot het vlees zacht is. Dat is, afhankelijk van het gewicht, één tot 1 ½ uur. Je kan het ook sous vide bereiden, maar dat is hier niet gebeurd. Neem de geitenbout uit de saus. Laat nog even inkoken en bind de saus indien gewenst.
Geit. Het zit niet in ons culinair DNA. Jammer, want het is een ware delicatesse. Wij hebben het ontdekt in Griekenland en teruggevonden in Italië. Ook in Frankrijk staat het hier en daar wel op het menu. Wat is het probleem in onze omgeving? Blijkbaar niet rendabel genoeg om te commercialiseren. Dubbel jammer. Maar wie zoekt die vindt! Hier een Italiaans receptje: geitenvlees op de wijze van Molise. Op foto wordt dit gerechtje aan tafel geserveerd, in échte retrostijl. Serveren aan tafel geeft minder mogelijkheden om ‘schilderijtjes’ op het bord te toveren, maar het is wel gezellig en een blijk van respect voor de individuele wensen van de gasten.
Ingrediënten Bereiding
tijm wildfond vloeiende bloem olijfolie ui knoflook zout ontvelde tomaten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige