ingrediënten - info
tomatenblokjes uit blik
champignons
puntpaprika’s
ui
knoflook
pizzadeeg
Rol het pizzadeeg uit, leg een laag tomatenblokjes met
daarop de gesneden champignons, puntpaprika in ringetjes
gesneden, een paar ringetjes gefruite ui, geplette teentjes
knoflook en reepjes gekookte ham.
Kruid met oregano, salie, gedroogde basilicum, peper en
zout. Snijd de buffel-mozzarella in schijven en leg die op de
vulling.
Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er een
ei in. Vouw de pizza dicht en druk de rand goed aan. Bestrijk
met eigeel.
Zet in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 12 à
15 minuten.
pizza calzone
De pizza calzone, vrij vertaald de broek-pizza is van
oorsprong uit de regio van Napels.
Ik moet geen tekeningetje maken bij de benaming,
misschien wel bij de verborgen inhoud.
Vraag steeds wat erin zit, want blind bestellen kan soms
voor verrassingen zorgen.
Dat is uiteraard géén probleem als je ‘m zelf maakt. Mijn
voorkeur gaat daarbij uit naar de combinatie van
gekookte ham met tomaten en champignons.
Maar een beetje hobbykok kan er zijn of haar persoonlijke
draai aan geven.
Met deze handige
gadget plooi je een
gevulde calzone dicht
zonder problemen. De
rand wordt stevig
dichtgeknepen.
gekookte beenham
oregano
salie
gedroogde basilicum
peper en zout
buffelmozzarella
eieren
olijfolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.