parmigiana alla Siciliana parmigiana alla Siciliana 2
ingrediënten - info aubergines ansjovisfilets buffelmozzarella eieren pecorino
Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie en kruid ze met peper en zout. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd vleestomaten in schijfjes. Leg in spaghettiborden een laag tomatenschijfjes overgoten met wat passata en daarop een laag aubergines. Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een individuele portie bereikt is met tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren, geraspte mozzarella, gebakken aubergines, gekookte Italiaanse ham en pecorino.

parmigiana alla Siciliana

De oorsprong van het recept wordt betwist tussen Sicilië en Campania. Er zoals wel meer gebeurt, zijn er talrijke varianten mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste ingrediënten: aubergines en hardgekookte eieren. Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de ansjovis en ham weg in dit recept.
Sluit af met nog een paar lepels passata en parmezaan. Dan afbakken in 30 minuten op 185°C en opdienen met warme passata met gesnipperde basilicum en balsamico.
parmezaan gekookte Italiaanse ham tomaten passata verse basilicum peper & zout olijfolie
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

parmigiana

alla Siciliana

ingrediënten - info aubergines ansjovisfilets buffelmozzarella eieren pecorino
Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie en kruid ze met peper en zout. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd vleestomaten in schijfjes. Leg in spaghettiborden een laag tomatenschijfjes overgoten met wat passata en daarop een laag aubergines. Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een individuele portie bereikt is met tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren, geraspte mozzarella, gebakken aubergines, gekookte Italiaanse ham en pecorino.
De oorsprong van het recept wordt betwist tussen Sicilië en Campania. Er zoals wel meer gebeurt, zijn er talrijke varianten mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste ingrediënten: aubergines en hardgekookte eieren. Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de ansjovis en ham weg in dit recept.
Ingrediënten Bereiding
Sluit af met nog een paar lepels passata en parmezaan. Dan afbakken in 30 minuten op 185°C en opdienen met warme passata met gesnipperde basilicum en balsamico.
parmezaan gekookte Italiaanse ham tomaten passata verse basilicum peper & zout olijfolie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige