ingrediënten - info
kalfslappen
boter
Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder plastiekfolie of
gebruik een vleeshamer.
Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de rasp, het sap,
verse salie en olie en wat peper en zout. Overgiet de lapjes
met marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg. Draai ze en
in die tijd een paar keer om.
Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke kant in olie en zet
afgedekt weg.
Giet de marinade in de pan en doe er nog wat citroensap bij.
Breng aan de kook en voeg er ruim boter aan toe. Laat de
lappen hierin opwarmen en dien op overgoten met saus.
Hier wordt het gerechtje begeleid van tortellini en parmezaan.
Maar dit hoeft helemaal niet.
.
kalfslapjes met citroen
scaloppine al limone
Kalfslapjes worden in Italië op de meest uiteenlopende
manieren klaargemaakt. Deze versie met citroensaus is
wel één van de meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar
komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De citroen lijkt
het lentefrisse gevoel te accentueren.
Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat het in principe
zonder andere begeleiding opgediend wordt. Je kan er wel
een contorni of bijgerechtje bij presenteren. Een fris
gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker geen pasta,
zoals hier.
Dat komt omdat ik sommige wereldgerechtjes een meer
‘Belgische’ touch geef, rekening houdend met wat de
tafelgenoten lusten. Een andere uitleg is, dat ik
voorgerecht en hoofdschotel op één bord presenteer.
biocitroenen
salie
olijfolie
peper & zout