ingrediënten - info
sinaasappelen
perziken
rode Rioja wijn
Licor 43
kaneelpoeder
Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in stukken. Ontpit
een paar rijpe perziken en snijd ze in stukken. Pers een paar
sinaasappelen uit en giet het sap in een brede diepe kookpot.
Schep er het fruit bij. Giet er nu naar believen Licor 43 bij en
roer alles goed om. Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar
overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel aanwezig zijn,
maar mag zeker niet overheersen. We maken tenslotte geen
glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn van goede kwaliteit.
Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten de koelkast in
voor minstens 2 uur, maar liefst langer.
Je kan een eigen mix maken met toevoeging van witte rum,
schijfjes citroen en suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan
net voor het opdienen toegevoegd worden.
sangria met Licor 43
Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker wel.
Heel lekker met wat ijsblokjes, maar ook te
gebruiken in cockails of zoals hier in de
sangria.
Het drankje bestaat sinds 1924 en
bevat liefst 43 ingrediënten.
Vandaar de benaming dus.
Doe dan net voor het opdienen voldoende ijsblokjes bij de
bereiding en laat nog al roerend even verder koelen. Vul een
typische sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas een
ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder het fruit! Waarom
heeft een sangriakan anders een smalle ‘teut’ zou je denken?
En ja, OK, op de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas
geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief:
citroen
witte rum
rietsuikersiroop
cava of bruiswater