ingrediënten - info
drumsticks
konijnenrug
spekjes
hamblokjes
inktvis
mosselen
tijgergarnalen
staartvis
kerstomaatjes
rode paprika
De voorbereiding in de keuken.
Snijd de poten weg van de tijgergarnalen. Kuis en spoel de
mosselen. Snijd het spek in reepjes. Hak de konijnenrug in
stukken van een drietal centimeter. Snijd een dikke plak
gekookte ham in dobbelsteentjes. Kuis de inktvis en snijd deze
in ringen. Schil en snijd de rode paprika in reepjes. Halveer
een Spaans pepertje en verwijder de zaadjes. Pel de
knoflookteentjes, halveer en haar het groen eruit. Snijd de
rode ui in halve maantjes. Haal de roosjes van een bloemkool
en rasp die tot de grootte van rijstkorrels. Hak peterselie en
snijd limoen op schijfjes. Maak kippenbouillon.
De voorbereiding op de barbecue.
Besproei de drumsticks en de stukken konijnenrug met olijfolie.
Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de grill in de zone met
indirecte hitte. Sluit het deksel en laat een kwartiertje bakken
op gematigde warmte.
Open het deksel en zet de plancha in het midden van het
grillrooster. Besproei met olijfolie en leg er de spekjes en de
hamblokjes in. Verhuis de drumsticks en stukken konijn naar
de zone met directe hitte. Besproei de tijgergarnalen met
olijfolie en leg ze erbij. Sluit het deksel en laat een tiental
minuutjes grillen. Keer het vlees en de garnalen één keer om
in de tijd.
Open het deksel. Bewaar het vlees en de tijgergarnalen warm
in een afgedekte ovenschotel tot verder gebruik. Verwijder de
plancha en zet de paellapan in het midden van het rooster.
Besproei met olijfolie en leg er de bloemkoolrijst in, samen met
de ui, het knoflook en de paprika’s. Kruid met peper en zout.
Roer goed om en sluit het deksel. Laat een tiental minuutjes
bakken, roer in die tijd de bereiding één keer om.
paella mixta met bloemkoolrijst
Deze koolhydraatarme versie van het populaire Spaanse
gerecht is er niet minder smaakvol om, wanneer men de
rijst vervangt door geraspte bloemkool.
Open het deksel en giet een
beetje kippenbouillon en witte
wijn over de groenten. Niet
teveel, want bloemkool
absorbeert het vocht niet zoals
rijst. Meng de bereiding met
twee potjes saffraanpoeder.
Voeg de diepvries doperwten,
kerstomaatjes, inktvisringen,
staartvismoten en de
mosselen toe. Sluit het deksel
en laat een tiental minuutjes
stoven.
Open het deksel en controleer
of de mosselen open zijn.
Verwijder de gesloten
exemplaren.
De afwerking op de
barbecue.
Roer de bereiding in de
paellapan om. Meng met de
spekjes en hamblokjes. Leg er
de tijgergarnalen, konijnenrug
en drumsticks bij. Sluit het
deksel en laat nog een paar minuten staan, zodat alle
ingrediënten op dezelfde temperatuur komen.
Open het deksel en werk de pan af met schijfjes citroen of
limoen en gehakte peterselie. Zet de pan op tafel en geniet.
Spaans pepertje
knoflook
doperwtjes
rode ui
bloemkool
saffraan
witte wijn
kippenbouillon
peper & zout
olijfolie
peterselie
citroen
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: