pizza o sole mio
ingrediënten - info buffelmozzarella parmezaan kerstomaatjes eieren kalkoenham champignons
Als je hem niet zelf maakt, kies dan voor een grote vierkante pizzabodem. Rol uit en bedekt daarmee op bakpapier een volledige ovenschaal. Prik er met een vork gaatjes in. Meng tomatenconcentraat met wat olijfolie en de kruiden en bestrijk daarmee de bodem. Bouw verder op met kalkoenham, gesneden champignons, gehalveerde kerstomaatjes en parmesanschilfers. Laat open ruimten voor de eieren en beleg de rest met schijven buffelmozzarella. Zet de pizza 8 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Breek ondertussen de eieren en giet ze met ongeschonden dooier in individuele glaasjes. Haal de pizza uit de oven, giet voorzichtig de eieren op de voorziene plaatsen en zet de pizza terug een paar minuutjes in de oven. Beoordeel op zicht de nodige baktijd. Het eiwit moet gestold zijn, de dooiers liefst niet volledig. Haal de pizza uit de oven en snijd hem in vierkanten die passen op gelijkvormige borden. Serveer met gearomatiseerde olijfolie.

pizza o sole mio

De pizza o sole mio kent ontelbare varianten, maar wel met één gemeenschappelijk kenmerk: er ligt een spiegelei op. Het bakken van deze pizza vraagt wel wat aandacht en ervaring. Het ei, of de eieren, breek je best vooraf. Doe ze in afzonderlijke tasjes of potjes. Zo ben je er zeker van dat de dooiers heel zijn wanneer je ze op de pizza giet. Maak in de pizza kuiltjes waar de eieren moeten landen, anders zoeken ze zelf hun weg, soms zelfs over de rand van de pizza heen. Tot slot: de dooiers moeten nog vloeibaar zijn bij het opdienen. Bij een oventemperatuur van 210°C gaat het stollingsproces van een ei vrij vlug. Daarom moet je de pizza in twee keer bakken. De tweede keer mét ei.
tomatenconcentraat olijfolie peper & zout pizzabodem oregano basilicum tijm knoflookpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pizza o sole mio

ingrediënten - info buffelmozzarella Parmezaan kerstomaatjes eieren kalkoenham champignons
Als je hem niet zelf maakt, kies dan voor een grote vierkante pizzabodem. Rol uit en bedekt daarmee op bakpapier een volledige ovenschaal. Prik er met een vork gaatjes in. Meng tomatenconcentraat met wat olijfolie en de kruiden en bestrijk daarmee de bodem. Bouw verder op met kalkoenham, gesneden champignons, gehalveerde kerstomaatjes en parmesanschilfers. Laat open ruimten voor de eieren en beleg de rest met schijven buffelmozzarella. Zet de pizza 8 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Breek ondertussen de eieren en giet ze met ongeschonden dooier in individuele glaasjes. Haal de pizza uit de oven, giet voorzichtig de eieren op de voorziene plaatsen en zet de pizza terug een paar minuutjes in de oven. Beoordeel op zicht de nodige baktijd. Het eiwit moet gestold zijn, de dooiers liefst niet volledig. Haal de pizza uit de oven en snijd hem in vierkanten die passen op gelijkvormige borden. Serveer met gearomatiseerde olijfolie.
De pizza o sole mio kent ontelbare varianten, maar wel met één gemeenschappelijk kenmerk: er ligt een spiegelei op. Het bakken van deze pizza vraagt wel wat aandacht en ervaring. Het ei, of de eieren, breek je best vooraf. Doe ze in afzonderlijke tasjes of potjes. Zo ben je er zeker van dat de dooiers heel zijn wanneer je ze op de pizza giet. Maak in de pizza kuiltjes waar de eieren moeten landen, anders zoeken ze zelf hun weg, soms zelfs over de rand van de pizza heen. Tot slot: de dooiers moeten nog vloeibaar zijn bij het opdienen. Bij een oventemperatuur van 210°C gaat het stollingsproces van een ei vrij vlug. Daarom moet je de pizza in twee keer bakken. De tweede keer mét ei.
Ingrediënten Bereiding
tomatenconcentraat olijfolie peper & zout pizzabodem oregano basilicum tijm knoflookpoeder
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige