ingrediënten - info
buffelmozzarella
parmezaan
kerstomaatjes
eieren
kalkoenham
champignons
Als je hem niet zelf maakt, kies dan voor een grote vierkante
pizzabodem. Rol uit en bedekt daarmee op bakpapier een
volledige ovenschaal. Prik er met een vork gaatjes in. Meng
tomatenconcentraat met wat olijfolie en de kruiden en bestrijk
daarmee de bodem.
Bouw verder op met kalkoenham, gesneden champignons,
gehalveerde kerstomaatjes en parmesanschilfers. Laat open
ruimten voor de eieren en beleg de rest met schijven
buffelmozzarella.
Zet de pizza 8 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
Breek ondertussen de eieren en giet ze met ongeschonden
dooier in individuele glaasjes.
Haal de pizza uit de oven, giet voorzichtig de eieren op de
voorziene plaatsen en zet de pizza terug een paar minuutjes
in de oven. Beoordeel op zicht de nodige baktijd. Het eiwit
moet gestold zijn, de dooiers liefst niet volledig.
Haal de pizza uit de oven en snijd hem in vierkanten die
passen op gelijkvormige borden. Serveer met
gearomatiseerde olijfolie.
pizza o sole mio
De pizza o sole mio kent ontelbare varianten, maar wel met
één gemeenschappelijk kenmerk: er ligt een spiegelei op.
Het bakken van deze pizza vraagt wel wat aandacht en
ervaring.
Het ei, of de eieren, breek je best vooraf. Doe ze in
afzonderlijke tasjes of potjes. Zo ben je er zeker van dat de
dooiers heel zijn wanneer je ze op de pizza giet.
Maak in de pizza kuiltjes waar de eieren moeten landen,
anders zoeken ze zelf hun weg, soms zelfs over de rand van
de pizza heen.
Tot slot: de dooiers moeten nog vloeibaar zijn bij het
opdienen. Bij een oventemperatuur van 210°C gaat het
stollingsproces van een ei vrij vlug.
Daarom moet je de pizza in twee keer bakken. De tweede keer
mét ei.
tomatenconcentraat
olijfolie
peper & zout
pizzabodem
oregano
basilicum
tijm
knoflookpoeder
meer recepten met pluimvee: