ingrediënten - info
coregone
(te vervangen door forel)
witte wijn
gedroogde munt
Coregone of houting, behoort tot de zalmachtigen en is
familie van de forel. Deze witte vis (Coregonus Linnaeus)
leeft in meren.
In Capodimonte, stadje aan het meer van Bolsena (Italië)
is er in augustus het feest van de coregone, een
toeristisch evenement.
coregone uit het meer van Bolsena
Bak de gekuiste vis een paar minuten aan beide kanten in een
beetje olijfolie met geplet knoflook.
Doe er dan een scheut witte wijn bij, gedroogde Romeinse
munt (of gewone munt), peterselie, kappertjes en het sap van
een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus zo opgediend,
met een keuze uit bijgerechtjes. Hier is dat een salade van
tomaatjes.
peterselie
knoflook
kappertjes
citroen
olijfolie
peper & zout