ingrediënten - info
voorgegaarde kastanjes
bospaddenstoelen
mager spek ‘petit salé’
fettuccine
Kook de fettuccine al dente, giet af, meng met een scheut
olijfolie en bewaar op temperatuur.
Bak de mix van afgeborstelde bospaddenstoelen met geplette
gekookte kastanjes, geplette gepelde knoflookteentjes en in
kleine dobbelsteentjes gesneden en krokant gebakken ontvet
spek. Laat wat truffelschaafsel meebakken in de pan.
Meng deze bereiding met de pasta, breng terug op
temperatuur indien nodig en presenteer in diepe borden met
geschaafde parmezaan.
Werk indien gewenst af met wat gesnipperde peterselie.
fettuccine met kastanjes en bospaddenstoelen
Veel ‘herfstiger’ dan dit kan het niet.
De fettucine, gemaakt met kastanjemeel geeft nog een
extra toetst aan deze heerlijke pastaschotel.
Het gebruik van kastanjemeel als grondstof voor pasta
gebeurt vooral in Toscane.
Best koop je dat meel, want zelf maken is vrij lastig.
Het meel moet immers even fijn gemalen zijn en zonder
brokken, net zoals het 00-meel dat je normaal gebruikt
voor pasta.
truffel
Parmesan
olijfolie
peterselie
knoflook
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.