ingrediënten - info
knoflook
platte peterselie
salie
gedroogde tomaatjes
De saus. Hak een paar knoflookteentjes in fijne stukjes. Haal
de peterselieblaadjes van de steeltjes. Bewaar een paar
mooie blaadjes. Hak de rest fijn. Snipper een paar blaadjes
salie, gedroogde tomaatjes op olie en één verse peperoncino.
Roerbak deze bereiding kort in een paar eetlepels olijfolie.
Voeg gesneden ansjovis uit een bokaal toe samen met de olie
ervan. Bewaar een paar volledige ansjovisfilets voor de
afwerking.
spaghetti alla Costiera Amalfitana
Amalfi is een stad aan de Italiaanse kust in de provincie
Salerno in de regio Campanië. Op culinair vlak spelen vis
en zeevruchten er een belangrijke rol.
Van deze pasta all’ Amalfitana bestaan zeer vele
varianten, maar ze hebben één ding gemeen: vis en/of
zeevruchten worden erin verwerkt.
Kook de spaghetti al dente zonder toevoeging van zout. Laat
uitlekken en meng met de saus. Werk af met wat plukjes
peterselie en geschaafde pecorino. Leg nog een paar
volledige ansjovisfilets op het bord.