ingrediënten - info
courgettebloemen
ricotta
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de
stamper. Meng de ricotta met geraspte parmezaan. Breng op
smaak met peper en zout. Schep een paar koffielepeltjes van
de bereiding in de opengeplooide bloemen.
Plooi de bloemen nu voorzichtig dicht. Wikkel de gevulde
bloemen in flinterfun gesneden plakjes pancetta.
Bak ze rondom goudbruin in een antikleefpan met een beetje
olijfolie.
courgettebloemen in pancetta
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet
weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te
vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk
moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
parmezaan
peper en zout
pancetta
olijfolie
Dien op als borrelhapje met een schijjfje citroen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.