ingrediënten - info
konijn
vloeiende bloem
olijfolie
pancetta
ui
knoflook
selder
kippenbouillon
Versnijd het konijn in de gebruikelijke stukken. Bestuif ze met
bloem en bak ze rondom aan in olijfolie. Laat flinterdun
gesneden pancetta meebakken. Doe er nu grof gesneden ui,
geplet knoflook en geschild en gesneden selder bij. Laat alles
nog even verder bakken.
Schep de bereiding in een ovenschotel en giet er
kippenbouillon en een glas witte wijn bij. Voeg verse salie,
tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Overgiet met
een paar scheutjes witte balsamico. Leg nog een paar
schijfjes citroen en een paar pitloze zwarte olijven bij het
konijn.
spezzatino di coniglio - konijnenstoofpot
Dit verrassende stoofpotje van konijn is helemaal niet ‘op
grootmoeders wijze’ zoals wij dat in de Lage Landen
kennen. Deze Italiaanse versie met citroen en olijven
geeft dit gerecht een frisse en zuiderse smaak.
Zet de schotel minstens één uur in een oven, voorverwarmd
op 185°C. Controleer of het konijn gaar is.
Schep de bereiding op de borden en werk af met gehakte
platte peterselie. Je kan er penne en parmezaan bij serveren,
maar dat hoeft niet echt.
witte wijn
salie
tijm
rozemarijn
peper & zout
witte balsamico
citroen
olijven
platte peterselie