cannelloni
met hertengehakt
ingrediënten - info
hertenstoofvlees
kastanjes
peper & zout
kruidnagel
jeneverbessen
nootmuskaat
tijm
marjolein
salie
bruine champignons
olijfolie
ricotta
Neem verse lasagnevellen. Maak dikke
rollen met de vulling. Leg de cannelloni met
de naad naar beneden in een ingeoliede
ovenschotel.
Saus. Week een handvol porcini en bewaar
het vocht. Maak een lichte roux en leng aan
met mascarpone, het weekvocht en melk.
Meng met geraspte Parmezaanse kaas.
Er bestaan wel meer Italiaanse gerechten
met de combinatie van wild en pasta. Dit is
een stijlstudie om de vulling van een
cannelloni te verrijken met de smaken van
herfst en winter. Hier werd gekozen voor
hertenvlees, maar everzwijn zou ook
kunnen als basisproduct.
Om de pasta niet te laten overwegen
tegenover de vulling, worden grote dikke
rollen gemaakt met verse lasagnevellen.
Hier dus geen kleine buisjes om te vullen
zoals meestal in een klassieke cannelloni.
De vulling. Maal het vlees. Hak de
voorgekookte kastanjes en meng met het
vlees. Kruid met grof gemalen peper,
kruidnagel, jeneverbes, nootmuskaat,
gedroogde tijm, marjolein en salie.
Hak kastanjechampignons fijn en bak ze in
een beetje olijfolie. Voeg toe aan de
vleesmengeling, samen met een paar
eetlepels ricotta en krokant gebakken
pancetta.
Snipper een sjalotje en plet een paar
teentjes knoflook. Fruit beiden samen in wat
olijfolie. Voeg toe aan de vulling. Verkruimel
twee sneetjes volkorenbrood en laat weken
in een scheutje melk. Meng met de
vleesbereiding, samen met een losgeklopt
ei.
In de ovenschotel. Overgiet de cannelloni met
de bechamelsaus. Bedek met een laagje
geraspte geraspte Pecorino. Zet 35 minuten in
een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de
laatste 5 onder de grill.
Afwerking. Werk af met een streepje
truffelolie. Serveer eventueel met een
kaassausje van mascarpone met Pecorino en
aangelengd met een overschotje van het
weekvocht van de porcini.
Varianten: je kan kiezen voor
eekhoorntjesbrood of een
bospaddenstoelenmengeling in de vulling.
Daaraan kan je ook geschaafde verse truffel
toevoegen.
pancetta
sjalot
knoflook
broodkruim
melk
ei
verse lasagnevellen
porcini
vloeiende bloem
boter
mascarpone
parmezaan
pecorino
truffelolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.