courgettebloemen en -tagliatelle
ingrediënten - info courgettebloemen courgettes pecorino salie eieren
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd een stuk pecorino in staafjes, die net groot genoeg zijn om in de bloemen te schuiven. Doe ook wat gesnipperde salieblaadjes zonder de nerven bij de kaas in de bloemen. Plooi de bloemen voorzichtig dicht en haal ze door een opgeklopt ei. Bestrooi met fijn geraspte Parmesan. Kruid met peper uit de molen. Bak de gevulde bloemen 2 minuten in een antikleefpan in een beetje olijfolie. Draai ze slechts één keer om in die tijd. Leg de gebakken bloemen op het bord en besprenkel met citroensap. De courgettes. Was en snijd de courgettes ongeschild in de lengte in dunne slierten. Marineer ze een kwartiertje in een mengsel van citroensap, olijfolie, verse munt, verse basilicum, peper en zout.

courgettebloemen en -tagliatelle

Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Parmezaan peper & zout olijfolie citroen munt basilicum pijnboompitjes
Het bord. Werk het bord van de courgette en courgettebloemen af met geroosterde pijnboompitjes.
Laat de courgette-tagliatelle uitlekken en bak ze in een paar minuutjes in een pan. Er hoeft geen olie bij. Bak niet te lang, de courgette moet nog ‘beet’ hebben. Bestrooi op het bord met Parmezaan.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

courgettebloemen

en -tagliatelle

ingrediënten - info courgettebloemen courgettes pecorino salie eieren
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd een stuk pecorino in staafjes, die net groot genoeg zijn om in de bloemen te schuiven. Doe ook wat gesnipperde salieblaadjes zonder de nerven bij de kaas in de bloemen. Plooi de bloemen voorzichtig dicht en haal ze door een opgeklopt ei. Bestrooi met fijn geraspte Parmesan. Kruid met peper uit de molen. Bak de gevulde bloemen 2 minuten in een antikleefpan in een beetje olijfolie. Draai ze slechts één keer om in die tijd. Leg de gebakken bloemen op het bord en besprenkel met citroensap. De courgettes. Was en snijd de courgettes ongeschild in de lengte in dunne slierten. Marineer ze een kwartiertje in een mengsel van citroensap, olijfolie, verse munt, verse basilicum, peper en zout.
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Laat de courgette-tagliatelle uitlekken en bak ze in een paar minuutjes in een pan. Er hoeft geen olie bij. Bak niet te lang, de courgette moet nog ‘beet’ hebben. Bestrooi op het bord met Parmezaan.
Ingrediënten Bereiding
Parmezaan peper & zout olijfolie citroen munt basilicum pijnboompitjes
Het bord. Werk het bord van de courgette en courgettebloemen af met geroosterde pijnboompitjes.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige