gebakken courgettebloemen
ingrediënten - info courgettebloemen eieren
Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd de stengels weg. Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Rol de courgettebloemen door de bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee bestoven zijn. Neem ze bij het groene uiteinde vast en haal ze door het losgeklopt ei. Rol ze tenslotte door het paneermeel en wees daar niet te zuinig mee.

fiori di zucca fritti - gebakken courgettebloemen

Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
paneermeel vloeiende bloem olijfolie zout
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer of ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met een snuifje zout of parmezaan en serveer warm met een flesje olijfolie. Je kan deze gebakken courgettebloemen opdienen als knapperig borrelhapje of als bijgerecht bij het hoofdgerecht in een Italiaanse menu-opbouw.
Leg ze terwijl je ze maakt op een met bakpapier beklede bakplaat of op een grillbakje voor de barbecue. Bestuif de bloemen met olijfoliespray.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

fiori di zucca fritti

gebakken

courgettebloemen

ingrediënten - info courgettebloemen eieren
Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd de stengels weg. Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Rol de courgettebloemen door de bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee bestoven zijn. Neem ze bij het groene uiteinde vast en haal ze door het losgeklopt ei. Rol ze tenslotte door het paneermeel en wees daar niet te zuinig mee.
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Ingrediënten Bereiding
paneermeel vloeiende bloem olijfolie zout
gebakken courgettebloemen 2
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer of ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met een snuifje zout of parmezaan en serveer warm met een flesje olijfolie. Je kan deze gebakken courgettebloemen opdienen als knapperig borrelhapje of als bijgerecht bij het hoofdgerecht in een Italiaanse menu-opbouw.
receptfiche receptfiche
Leg ze terwijl je ze maakt op een met bakpapier beklede bakplaat of op een grillbakje voor de barbecue. Bestuif de bloemen met olijfoliespray.
de              passie Creatief Koken kookvurige