ingrediënten - info
courgettebloemen
eieren
Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd de
stengels weg.
Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een met losgeklopte
eieren en een met paneermeel. Rol de courgettebloemen door
de bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee bestoven zijn.
Neem ze bij het groene uiteinde vast en haal ze door het
losgeklopt ei. Rol ze tenslotte door het paneermeel en wees
daar niet te zuinig mee.
fiori di zucca fritti - gebakken courgettebloemen
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet
weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te
vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk
moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
paneermeel
vloeiende bloem
olijfolie
zout
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven voorverwarmd op
185°C. Controleer of ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Bestrooi met een snuifje zout of parmezaan en serveer warm
met een flesje olijfolie.
Je kan deze gebakken courgettebloemen opdienen als
knapperig borrelhapje of als bijgerecht bij het hoofdgerecht in
een Italiaanse menu-opbouw.
Leg ze terwijl je ze maakt op een met bakpapier beklede
bakplaat of op een grillbakje voor de barbecue. Bestuif de
bloemen met olijfoliespray.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: