kibbeling van roggenkaakjes
1 ei
mespuntje zout
mespuntje bakpoeder
viskruiden
waterkers
ingrediënten - info
roggenkaakjes
200 g patisseriebloem
flesje pils (33 cl)
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn
verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis.
Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het
kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen
van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in
olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met
remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een
flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een
vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg
afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een
uur staan.
Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste
exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een
diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of
desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes
rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in
de frigo.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.