patrijs op de wijze van Toledo

patrijs op de wijze van Toledo

witte wijn witte wijnazijn olijfolie laurier peperkorrels kruidnagel zout lente-uitjes maïzena
ingrediënten - info patrijs uien knoflook wortelen tijm rozemarijn geroosterde uitjes gevogeltefond
Dek de pot af en laat de patrijzen 2 uur sudderen. Verwijder dan de touwtjes, snijd de patrijzen doormidden, verwijder het borstbeen en leg de gehalveerde stukken een schotel. Dek die af en zet die tot verder gebruik in een voorverwarmde oven op 85°C. Werk de saus af. Verwijder de laurierblaadjes en schep de groenten uit het braadvocht. Leg ze naast de patrijzen in de ovenschotel. Zeef en giet het braadvocht in een pannetje. Breng indien nodig, op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en bind met wat maïszetmeel opgelost in water. Op het bord. Een portie groenten met daarop een halve uitgebeende patrijs en daarover een pollepel saus. Werk af met fijngesnipperde lente-uitjes en dien op met een smeuïge aardappelpuree.
Perdiz a la toledana is een traditioneel gerecht uit Toledo. Het bestaat uit patrijs gestoofd in wijn met uien, knoflook, wortelen en smaakmakers. Het is een typisch gerecht van het jachtseizoen. Maar toch, tijdens onze zomerreis naar Spanje eind augustus, stond het al op de kaart van vele restaurantjes in Toledo-centrum. De meeste Spaanse websites die het gerecht presenteren, beperken zich tot de ingrediënten die hier gebruikt worden. Slechts enkele kiezen voor rode wijn of voegen champignons en tomaten toe.
menu met perdiz a la toledana Ingrediënten voor perdiz a la toledana Voorbereiding perdiz a la toledana perdeiz a la toledana - bijna klaar
Stop een paar takjes aromaten zoals tijm en rozemarijn in de buikholte van de patrijzen. Bind dan de poten en de vleugels vast met keukengaren, zodat de vogeltjes goed gesloten zijn. Giet een paar scheuten olijfolie in een kookpot. Voeg de patrijzen toe en bak ze rondom bruin. Hak een volledige bol gepelde knoflookteentjes in stukjes. Snijd een tweetal uien in halvemaantjes. Schraap een paar wortelen en snijd ze in grote stukken. Voeg al deze groenten bij de patrijzen in de pot. Giet erbij: een borrelglas witte wijnazijn, een groot glas witte wijn en een gelijke hoeveelheid gevogeltefond. Voeg voor de smaak nog een paar zwarte peperkorrels toe, een paar stuks kruidnagel en een tweetal blaadjes laurier.
Creatief Koken de              passie kookvurige

patrijs op de wijze

van Toledo

Bereiding
Stop een paar takjes aromaten zoals tijm en rozemarijn in de buikholte van de patrijzen. Bind dan de poten en de vleugels vast met keukengaren, zodat de vogeltjes goed gesloten zijn. Giet een paar scheuten olijfolie in een kookpot. Voeg de patrijzen toe en bak ze rondom bruin. Hak een volledige bol gepelde knoflookteentjes in stukjes. Snijd een tweetal uien in halvemaantjes. Schraap een paar wortelen en snijd ze in grote stukken. Voeg al deze groenten bij de patrijzen in de pot. Giet erbij: een borrelglas witte wijnazijn, een groot glas witte wijn en een gelijke hoeveelheid gevogeltefond. Voeg voor de smaak nog een paar zwarte peperkorrels toe, een paar stuks kruidnagel en een tweetal blaadjes laurier.
Dek de pot af en laat de patrijzen 2 uur sudderen. Verwijder dan de touwtjes, snijd de patrijzen doormidden, verwijder het borstbeen en leg de gehalveerde stukken een schotel. Dek die af en zet die tot verder gebruik in een voorverwarmde oven op 85°C. Werk de saus af. Verwijder de laurierblaadjes en schep de groenten uit het braadvocht. Leg ze naast de patrijzen in de ovenschotel. Zeef en giet het braadvocht in een pannetje. Breng indien nodig, op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en bind met wat maïszetmeel opgelost in water. Op het bord. Een portie groenten met daarop een halve uitgebeende patrijs en daarover een pollepel saus. Werk af met fijngesnipperde lente-uitjes en dien op met een smeuïge aardappelpuree.
Ingrediënten
ingrediënten - info patrijs uien knoflook wortelen tijm rozemarijn geroosterde uitjes gevogeltefond
witte wijn witte wijnazijn olijfolie laurier peperkorrels kruidnagel zout lente-uitjes maïzena
Perdiz a la toledana is een traditioneel gerecht uit Toledo. Het bestaat uit patrijs gestoofd in wijn met uien, knoflook, wortelen en smaakmakers. Het is een typisch gerecht van het jachtseizoen. Maar toch, tijdens onze zomerreis naar Spanje eind augustus, stond het al op de kaart van vele restaurantjes in Toledo-centrum.
De meeste Spaanse websites die het gerecht presenteren, beperken zich tot de ingrediënten die hier gebruikt worden. Slechts enkele kiezen voor rode wijn of voegen champignons en tomaten toe.
patrijs op de wijze van Toledo Ingrediënten voor perdiz a la toledana Voorbereiding perdiz a la toledana perdeiz a la toledana - bijna klaar receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige