ingrediënten - info
kalfslapjes
knoflook
olijfolie
kappertjes
ansjovisfilets
zout
Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes in olijfolie. Doe
er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij en een viertal
ansjovisfilets. Laat een tweetal minuutjes op laag vuur bakken.
Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een halve liter
passata toe. Versnipper de oregano, salie en peterselie in de
saus. Breng op smaak met zout en rode balsamico. Laat nog
een paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.
scaloppina di vitello alla pizzaiola
balsamico
witte wijn
passata
oregano
salie
peterselie
vloeiende bloem
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak ze een half
minuutje aan elke kant in een diepe antikleefpan op hoog vuur
in een scheutje olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een
tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is.
Op het bord: een kalfslapje overgoten met saus. Werk af met
plukjes peterselie. Geef hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor
ons, Noord-Europeanen is de meest logische keuze om er een
pasta bij te serveren. Een échte Italiaan eet zijn spaghetti of
andere pasta als voorgerecht, maar niet als bijgerecht.
Gebakken aardappeltjes of andere zuiderse groenten en
slaatjes kunnen wel als contorni.