scaloppina di vitello alla pizzaiola
ingrediënten - info kalfslapjes knoflook olijfolie kappertjes ansjovisfilets zout
Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes in olijfolie. Doe er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij en een viertal ansjovisfilets. Laat een tweetal minuutjes op laag vuur bakken. Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een halve liter passata toe. Versnipper de oregano, salie en peterselie in de saus. Breng op smaak met zout en rode balsamico. Laat nog een paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.

scaloppina di vitello alla pizzaiola

balsamico witte wijn passata oregano salie peterselie vloeiende bloem
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak ze een half minuutje aan elke kant in een diepe antikleefpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is. Op het bord: een kalfslapje overgoten met saus. Werk af met plukjes peterselie. Geef hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor ons, Noord-Europeanen is de meest logische keuze om er een pasta bij te serveren. Een échte Italiaan eet zijn spaghetti of andere pasta als voorgerecht, maar niet als bijgerecht. Gebakken aardappeltjes of andere zuiderse groenten en slaatjes kunnen wel als contorni.
Creatief Koken de              passie kookvurige

scaloppina di vitello

alla pizzaiola

Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes in olijfolie. Doe er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij en een viertal ansjovisfilets. Laat een tweetal minuutjes op laag vuur bakken. Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een halve liter passata toe. Versnipper de oregano, salie en peterselie in de saus. Breng op smaak met zout en rode balsamico. Laat nog een paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.
Ingrediënten Bereiding
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak ze een half minuutje aan elke kant in een diepe antikleefpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is. Op het bord: een kalfslapje overgoten met saus. Werk af met plukjes peterselie. Geef hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor ons, Noord-Europeanen is de meest logische keuze om er een pasta bij te serveren. Een échte Italiaan eet zijn spaghetti of andere pasta als voorgerecht, maar niet als bijgerecht. Gebakken aardappeltjes of andere zuiderse groenten en slaatjes kunnen wel als contorni.
ingrediënten - info kalfslapjes knoflook olijfolie kappertjes ansjovisfilets zout
balsamico witte wijn passata oregano salie peterselie vloeiende bloem
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige