cremoso al grana padano con aceto balsamico
balsamico
Parmezaanschilfers
perzik
pistachenootjes
oude rode balsamico
balsamicoparels
Meng af het vuur met ongeveer 100 gram fijn geraspte grana
padano. Deze kaas moet volledig opgaan in het mengsel. Blijf
kloppen met een garde tot alle korrels uit het mengsel
verdwenen zijn en je een homogene massa hebt.
Bekleed een platte glazen kom met folie. Giet het
kaasmengsel erin en zorg ervoor dat het overal even dik is en
het oppervlak glad. Dek af en laat afkoelen. Zet de kom
daarna in de koelkast tot de bereiding volledig opgesteven is.
Ondertussen. Snijd een ongeschilde perzik op dunne
schijven. Maak schilfers van een blok Parmezaan. Plet een
handvol pistachenootjes in een vijzel. Draai een paar plakjes
prosciutto, gedroogde Italiaanse ham, type Parmaham op
roosjes.
Het bord. Haal de kom uit de frigo, verwijder de folie en stort
de inhoud op je werkblad. Snijd er met een scherp mes balkjes
uit, 4 per bord en allemaal even lang, breed en dik. Stapel de
balkjes zoals omgevallen dominostenen op het bord. Leg er
naar eigen inzicht en inspiratie de hamroosjes bij, steek er de
schijfjes perzik tussen, garneer met oude rode balsamico,
balsamicoparels en de pistache. Werk af met
Parmezaanschilfers. Geniet van het succes aan tafel.
De kaasbereiding. Breng de inhoud van een flesje volle room
aan de kook. Meng met 2 gram agar agar en laat nog een
minuutje doorkoken. Verminder het vuur tot onder het
kookpunt en meng de room met de inhoud van een potje
mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en een paar
flinke scheuten witte balsamico. Die moet je duidelijk proeven
in de bereiding.
ingrediënten - info
mascarpone
grana padano
room
agar agar
prosciutto