ingrediënten - info
rosbief
knoflook
limoen
sinaasappel
jalapeño
verse koriander
olijfolie
Maak de marinade. Meng in een kom geplet knoflook,
limoensap, sinaasappelsap, een gesneden jalapeñopepertje
en een paar flinke scheuten olijfolie. Meng met gelijke
hoeveelheden koriander, chilipoeder, komijn en oregano. Meng
verder met gepureerde kiwi, zoete sojasaus, uienpoeder en
optioneel een schepje chipotle chili in adobosaus. Werk de
marinade af met wat peper en zout.
Droog het rundvlees af met keukenpapier. Gebruik een vork
om er gaten in te prikken. Leg het daarna in de marinade in
een pot. Zet deze een halve dag in de koelkast. Keer in die
periode het vlees af en toe om in de marinade.
Haal de rosbief uit de marinade en breng hem op
kamertemperatuur. Grill het vlees een achttal minuten aan elke
kant. Vermijd om het vlees meer dan één keer om te draaien.
carne asado
chilipoeder
komijnpoeder
gedroogde oregano
peper en zout
zoete sojasaus
uienpoeder
kiwi's
chipotle chili in adobosaus
Leg de rosbief op de snijplank en laat hem 5-10 minuten
rusten, zonder hem aan te snijden. Snijd de biefstuk dan heel
dun, loodrecht op de nerf. Je kan het nu rosé opdienen.
Carne asada, vrij vertaald als ‘gebraden vlees’, is een
klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het kan als
hoofdgerecht geserveerd worden met frietjes en wat
guacamole en pico de gallo. Maar het lijkt bedoeld om te
combineren met taco’s, burrito’s, nacho’s of enchilladas.
Heb je (zoals hier) gasten die hun vlees liever meer
doorbakken hebben, roerbak de vleesreepjes dan nog een
minuutje in een hete pan met een lepeltje olie.