ingrediënten - info
tomaten
rode ui
Snijd de rode uien in brunoise. Haal de zaadjes uit de jalapeño
pepertjes en snijd ze in fijne reepjes. Maak een paar tomaten
leeg en snijd het vruchtvlees in partjes. Pers een tweetal
limoenen. Haal de blaadjes van een bussel verse koriander.
pico de gallo
jalapeño
verse koriander
limoen
zout
Pico de gallo betekent zoveel als ‘hanensnavel’, maar
heeft niets te maken met kip. Het is een traditioneel
bijgerecht uit de Mexicaanse keuken.
Het geheim van een goed resultaat is om de salade een
dag voor gebruik te maken. De toevoeging van limoensap
zorgt immers voor een ceviche-effect, waarbij de
ingrediënten gegaard worden in zuur.
Meng de rode uien met het limoensap en laat een paar
minuutjes staan. Doe er dan de overige ingrediënten bij,
bestrooi met een lepel grof zout. Meng alles goed.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze daar tot de
volgende dag. Alle smaken zullen dan goed gemengd zijn.
Giet het vrijgekomen tomatensap weg en de salade is klaar
voor gebruik.
meer vegetarische gerechten: