ingrediënten - info
lamsschouder
sinaasappelen
saffraan
uien
wortelen
courgette
knoflook
puntpaprika’s
kekererwten
Snijd de uien in halve maantjes en plet de knoflookteentjes.
Ze hoeven niet eerst gebakken te worden. Snijd de
ongeschilde courgettes in blokjes, de wortelen op schijfjes en
de puntpaprika’s in repen. Pers het sap uit een tweetal
sinaasappelen. Doe dit alles in de tajine, samen met een blik
uitgelekte kekererwten en een halve liter kalfsfond.
Bestuif de stukken lamsschouder met vloeiende bloem, kruid
met peper en zout en bak ze rondom bruin in een hete pan
met olijfolie. Leg het vlees in de tajine.
lamsschouder met sinaasappel en saffraan
vloeiende bloem
verse tomaten
tomatenconcentraat
ras-el-hanout
peper en zout
komijnpoeder
oregano
koriander
peterselie
kalfsfond
olijfolie
Breng de kruiding aan: neem een eetlepel ras-el-hanout en
twee potjes saffraanpoeder als basis. Dan kan je, naar eigen
smaak, extra accenten geven met komijnpoeder,
korianderpoeder, oregano, peper en zout.
Voeg nog een paar eetlepels tomatenconcentraat toe en meng
de inhoud van de tajine goed. Het vlees hoeft niet volledig
ondergedompeld te zijn. Gebruik je een elektrisch apparaat
zoals op foto, zet het dan op maximum en laat 3 uur staan.
Vertrouw op je eigen ervaring voor de gaartijd en temperatuur
in een klassieke oven. Ik heb er dus geen ervaring mee, maar
zou gokken op 2 uur op 185°C.
Schil nog een sinaasappel, haal het witte vlies eraf en verdeel
in partjes. Haal het vel van een tomaat, maak ze leeg en snijd
het vruchtvlees in reepjes. Pluk wat verse korianderblaadjes
en peterselie.
Voeg de sinaasappel en tomaat een kwartiertje voor het einde
van de kooktijd toe en de koriander en peterselie net voor het
opdienen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.