tagliatelle carbonara met witte asperges
verse salie
parmezaan
eieren
nootmuskaat
peper en zout
verse basilicum
olijfolie
Schil de witte asperges grondig. Snijd ze in grote stukken en
bak ze in hete olijfolie tot ze rondom bruin en goed doorbakken
zijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet de olie af en
zet de gebakken asperges warm weg.
Doe een handvol peterselieplukjes, een paar blaadjes salie,
een paar teentjes knoflook en een sjalot in een cutter en maak
een fijne mix.
Bak in reepjes gesneden pancetta krokant in olijfolie. Haal ze
met een spaan uit de pan en bak in dezelfde pan de
groentemix. Laat de bereiding evenwel niet kleuren.
Kluts twee eieren met eenzelfde volume aan parmezaan.
In dit gerecht werd zelfgemaakte volkoren tagliatelle gebruikt,
maar het kan met gelijk welke pasta. Kook de tagliatelle al
dente en dat zal ongeveer 8 minuten zijn.
Meng de gekookte tagliatelle met de gebakken groentemix, de
krokante pancetta, gesnipperde verse basilicum en de
eierenmix. Meng met driekwart van de gebakken asperges.
Op het bord. Schep de pasta carbonara op borden en
garneer met de rest van de asperges, wat fijn geraspte
Parmezaan en een plukje verse basilicum. Dien onmiddellijk
op. Warm houden is in dit geval geen goed idee.
ingrediënten - info
witte asperges
tagliatelle
sjalot
peterselie
knoflook
pancetta
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.