linguine con le cozze alla napoletana
zachte chilivlokken
tomatenpuree
knoflookpasta
mosselen
gedroogde tomaatjes
platte peterselie
Kook de linguine al dente. Neem een grote kookpot en giet er
een bodempje olijfolie in, een pollepel van het kookvocht van
de pasta en een half glas witte wijn. Kruid met peper, zout en
zachte chilivlokjes.
Meng met een paar eetlepels tomatenpuree en een eetlepel
knoflookpasta. Roer goed om en breng de bereiding aan de
kook.
Kuis, spoel en kook de mosselen, afgedekt en op hoog vuur.
Verwijder de ongeopende exemplaren en haal de anderen uit
de schelp. Zet de mosseltjes warm weg.
ingrediënten - info
linguine
olijfolie
witte wijn
peper en zout
Zeef het kookvocht, voeg een handvol gedroogde tomaatjes
toe. Breng aan de kook en verminder dan het vuur. Schep de
pasta in de kookpot en roer goed om tot het vocht bijna
volledig opgeslorpt is en de pasta de juiste temperatuur heeft
om op te dienen.
Draai met een vork nestjes van de pasta en leg die op de
borden. Schep er een paar eetlepels mosselen bij. Giet de
rest van de saus over de borden en werk af met plukjes platte
peterselie.
Napoli
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.