linguine met daslookpesto, asperges en zalm
Daslookpesto:
daslook
knoflook
pijnboompitjes
parmezaan
olijfolie
grof zeezout
Andere:
linguine
gerookte zalm
witte en groene asperges
eieren
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken.
Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een
steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte parmezaan
toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en
uienpoeder.
Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene
massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte.
Breng de saus op temperatuur, zonder te koken.
Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes
parmezaan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde
pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik
hier voor het gedetaillerde recept.
Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte
asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn.
De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder
wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze
gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in
de stoommand op vol vermogen.
Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest
in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen,
maar bewaar de toppen apart.
ingrediënten - info
Parmezaancrème met zalm:
zalm uit blik
parmezaan
mascarpone
culinaire room
uienpoeder
peper en zout
Kook de linguine al dente volgens de instructies op de
verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6
minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok
Parmezaan.
Op het bord. Maak een spiegel met de parmezaancrème.
Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden
de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje
van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork.
Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een
flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin
een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers parmezaan en
een paar daslookbloempjes.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.