kip in roomsaus op Toscaanse wijze
ontbeende kippenbouten
kipkruiden
culinaire room
salie
oregano
basilicum
blokje kippenbouillon
peper en zout
paprikapoeder
Voorbereiding. Hak een paar uien fijn. Plet een halve bol
knoflookteentjes in de knoflookpers. Schil de puntpaprika’s,
snijd ze in ringetjes en verwijder de zaadjes. Verwijder de
steeltjes van de bladspinazie. Halveer de kerstomaatjes en
verwijder de zaadjes. Rasp de parmezaan.
Bereiding. Wentel de stukken kip in olijfolie en kruid met
kipkruiden. Leg ze in een diepe ovenschotel. Bak de kip eerst
onafgedekt 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.
Voeg daarna een glaasje water toe en dek af. Laat nog 20
minuten garen in de oven op 185°C.
Bak de uisnippers met het knoflook in een paar eetlepels
olijfolie. Voeg de gesneden puntpaprika’s toe en daarna de
gedroogde tomaatjes. Kruid met gehakte verse salieblaadjes
en oregano. Roerbak nog een minuutje.
Giet nu een half litertje of meer culinaire room in de pan.
Verkruimel een blokje kippenbouillon in de room. Meng met
minstens 100 gram geraspte parmezaan. Roerbak verder op
middelhoog vuur tot de gewenste sausdikte bereikt is. Breng
op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje zacht
paprikapoeder. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze
slinken.
ingrediënten - info
rode uien
knoflook
puntpaprika’s
jonge bladspinazie
kerstomaatjes
gedroogde tomaatjes
parmezaan
olijfolie
Leg de stukken gebraden kip in de saus en meng goed. Houd
de bereiding warm tot het opdienen maar zonder te koken.
Voeg net voor het opdienen de kerstomaatjes toe. Werk af
met verse basilicumblaadjes.
Dien op met een keuze uit contorni, bijgerechtjes, zoals
chiabatta, een gemengd slaatje en gebakken krieltjes.
‘‘Pollo alla toscana in salsa di crema di parmigiano’
bestaat uit stukken gebraden kip in een fluweelzachte
roomsaus met Parmezaan. De toevoeging van jonge
spinazie maakt de smaakervaring nog rijker. Dit is
waarschijnlijk één van de beste manieren om kip op z’n
Italiaans klaar te maken. En een voltreffer aan tafel,
gewaardeerd door groot en klein.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: