limoncello
1,2 liter water
600 g suiker
(of suikervervanger zoals
Sukrin)
Haal de schil van de onbespoten citroenen en zorg ervoor dat
er geen witte vezels aan blijven vastzitten. Leg de schillen in
een afsluitbare kom en giet er de alcohol overheen. Bewaar
afgedekt een tweetal weken, minimum.
Maak een suikersiroop van het water met de suiker of
suikervervanger. Breng het water aan de kook. Los er de
suiker in op. Zet de pot af het vuur en laat volledig afkoelen.
Neem de kom met de geweekte citroenschillen en zeef die.
Giet er de koude suikersiroop bij en meng goed. Je hebt nu
het gewenste drankje met de mooie gele kleur.
Maar de boodschap is: afblijven! Giet de limoncello in
afsluitbare flessen en zet die een paar weken koel weg op een
donkere plaats of in de koelkast.
ingrediënten - info
8 onbespoten citroenen
1 liter pure alcohol (96°)
Deze likeur op basis van onbespoten citroenen is
afkomstig uit de streek rond Napels. Alleen limoncello die
gemaakt is met citroenen uit de omgeving van Sorrento
mag als beschermd streekproduct de naam Liquore di
Limone di Sorrento dragen.
Om de mooie en typische gele kleur te bekomen, is het
nodig om de citroenschillen op pure voedingsalcohol te
week te zetten. Enkel op die manier kunnen de essentiële
oliën uit de schil vrijkomen.
Je kan dit drankje uiteraard kopen in bijna elke
voedingszaak, maar de kookgrage Italianen maken het
meestal zelf en zeker elk zichzelf respecterend Italiaans
restaurant.