limoncello

limoncello

1,2 liter water 600 g suiker (of suikervervanger zoals Sukrin)
Haal de schil van de onbespoten citroenen en zorg ervoor dat er geen witte vezels aan blijven vastzitten. Leg de schillen in een afsluitbare kom en giet er de alcohol overheen. Bewaar afgedekt een tweetal weken, minimum. Maak een suikersiroop van het water met de suiker of suikervervanger. Breng het water aan de kook. Los er de suiker in op. Zet de pot af het vuur en laat volledig afkoelen. Neem de kom met de geweekte citroenschillen en zeef die. Giet er de koude suikersiroop bij en meng goed. Je hebt nu het gewenste drankje met de mooie gele kleur. Maar de boodschap is: afblijven! Giet de limoncello in afsluitbare flessen en zet die een paar weken koel weg op een donkere plaats of in de koelkast.
ingrediënten - info 8 onbespoten citroenen 1 liter pure alcohol (96°)
Deze likeur op basis van onbespoten citroenen is afkomstig uit de streek rond Napels. Alleen limoncello die gemaakt is met citroenen uit de omgeving van Sorrento mag als beschermd streekproduct de naam Liquore di Limone di Sorrento dragen. Om de mooie en typische gele kleur te bekomen, is het nodig om de citroenschillen op pure voedingsalcohol te week te zetten. Enkel op die manier kunnen de essentiële oliën uit de schil vrijkomen. Je kan dit drankje uiteraard kopen in bijna elke voedingszaak, maar de kookgrage Italianen maken het meestal zelf en zeker elk zichzelf respecterend Italiaans restaurant.
limoncello 2
Creatief Koken de              passie kookvurige

limoncello

Bereiding
Haal de schil van de onbespoten citroenen en zorg ervoor dat er geen witte vezels aan blijven vastzitten. Leg de schillen in een afsluitbare kom en giet er de alcohol overheen. Bewaar afgedekt een tweetal weken, minimum. Maak een suikersiroop van het water met de suiker of suikervervanger. Breng het water aan de kook. Los er de suiker in op. Zet de pot af het vuur en laat volledig afkoelen. Neem de kom met de geweekte citroenschillen en zeef die. Giet er de koude suikersiroop bij en meng goed. Je hebt nu het gewenste drankje met de mooie gele kleur. Maar de boodschap is: afblijven! Giet de limoncello in afsluitbare flessen en zet die een paar weken koel weg op een donkere plaats of in de koelkast.
Ingrediënten
ingrediënten - info 8 onbespoten citroenen 1 liter pure alcohol (96°)
1,2 liter water 600 g suiker (of suikervervanger zoals Sukrin)
Deze likeur op basis van onbespoten citroenen is afkomstig uit de streek rond Napels. Alleen limoncello die gemaakt is met citroenen uit de omgeving van Sorrento mag als beschermd streekproduct de naam Liquore di Limone di Sorrento dragen. Om de mooie en typische gele kleur te bekomen, is het nodig om de citroenschillen op pure voedingsalcohol te week te zetten. Enkel op die manier kunnen de essentiële oliën uit de schil vrijkomen. Je kan dit drankje uiteraard kopen in bijna elke voedingszaak, maar de kookgrage Italianen maken het meestal zelf en zeker elk zichzelf respecterend Italiaans restaurant.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige