kip en currysaus met knoflook en paprika

kip en currysaus met knoflook en paprika

kardemompoeder foelie kurkuma zacht paprikapoeder tomatenpuree kippenbouillon rijstolie rijstazijn peper en zout korianderpoeder verse koriander
Voorbereiding. Snijd de gele en de rode paprika’s in een fijne brunoise. Bewaar van elk een paar eetlepels voor de afwerking. Rasp een tweetal centimeter verse gember. Pel een volledige bol knoflookteentjes en druk ze door de knoflookpers. Schil een tweetal appelen, verwijder het klokhuis, snijd ze in dobbelsteentjes en bewaar ze even in een kommetje met water. Snijd een paar uien fijn. Maak een kruidenmix van, in poedervorm, gelijke delen zachte paprika, steranijs, foelie, kardemom, koriander, komijn en kurkuma. Bak de kippenbouten op een klassieke manier in een pan of in de oven tot ze gaar zijn. Bereiding. Roerbak de uien en paprika’s een tweetal minuten in een paar eetlepels rijstolie. Meng er het geperste knoflook, gemberrasp en appelpartjes onder en roerbak kort verder. Meng alles goed met de kruidenmix. Giet er nu een halve liter kippenbouillon bij. Roer om en voeg dan een paar eetlepels tomatenpuree toe. Laat een tiental minuutjes sudderen. Zet de staafmixer in de bereiding en pureer. Breng op smaak met rijstazijn, peper en zout. Laat op laag vuur al roerend verder uitdampen tot de currysaus de gewenste dikte heeft.
ingrediënten - info kippenbouten Griekse yoghurt paprika’s geel en rood verse gember knoflook zoete appelen uien steranijspoeder komijnpoeder
Stoom de bewaarde stukjes gele en rode paprika kort in de microgolfoven. Meng de currysaus af het vuur met een paar eetlepels Griekse yoghurt. Op het bord. Een stuk gebraden kip, een paar scheppen currysaus. Werk af met wat paprikablokjes en plukjes verse gember. Serveer met rijst, bloemkoolrijst of noedels. Je kan er ook een fris slaatje bij presenteren of gewokte sojascheuten.
Zelf je currykruidenmix samenstellen, gewoon de max!
Creatief Koken de              passie kookvurige

kip en currysaus

met knoflook

en paprika

Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info kippenbouten Griekse yoghurt paprika’s geel en rood verse gember knoflook zoete appelen uien steranijspoeder komijnpoeder
kardemompoeder foelie kurkuma zacht paprikapoeder tomatenpuree kippenbouillon rijstolie rijstazijn peper en zout korianderpoeder verse koriander
Voorbereiding. Snijd de gele en de rode paprika’s in een fijne brunoise. Bewaar van elk een paar eetlepels voor de afwerking. Rasp een tweetal centimeter verse gember. Pel een volledige bol knoflookteentjes en druk ze door de knoflookpers. Schil een tweetal appelen, verwijder het klokhuis, snijd ze in dobbelsteentjes en bewaar ze even in een kommetje met water. Snijd een paar uien fijn. Maak een kruidenmix van, in poedervorm, gelijke delen zachte paprika, steranijs, foelie, kardemom, koriander, komijn en kurkuma. Bak de kippenbouten op een klassieke manier in een pan of in de oven tot ze gaar zijn. Bereiding. Roerbak de uien en paprika’s een tweetal minuten in een paar eetlepels rijstolie. Meng er het geperste knoflook, gemberrasp en appelpartjes onder en roerbak kort verder. Meng alles goed met de kruidenmix. Giet er nu een halve liter kippenbouillon bij. Roer om en voeg dan een paar eetlepels tomatenpuree toe. Laat een tiental minuutjes sudderen. Zet de staafmixer in de bereiding en pureer. Breng op smaak met rijstazijn, peper en zout. Laat op laag vuur al roerend verder uitdampen tot de currysaus de gewenste dikte heeft.
Stoom de bewaarde stukjes gele en rode paprika kort in de microgolfoven. Meng de currysaus af het vuur met een paar eetlepels Griekse yoghurt. Op het bord. Een stuk gebraden kip, een paar scheppen currysaus. Werk af met wat paprikablokjes en plukjes verse gember. Serveer met rijst, bloemkoolrijst of noedels. Je kan er ook een fris slaatje bij presenteren of gewokte sojascheuten.
Zelf je currykruidenmix samenstellen, gewoon de max!
kip en currysaus met knoflook en paprika
receptfiche receptfiche Zelf je currykruidenmix samenstellen, gewoon de max!
de              passie Creatief Koken kookvurige