parmigiana di melanzane met kipburgers
ansjovispasta
peper en zout
kipburgers
aubergines
rode uien
mozzarella
parmezaan
verse basilicum
olijfoliespray
De saus. Verwijder de pel en halveer een vijftal teentjes van
een bol verse knoflook in de lengte. Snijd een handvol
halfgedroogde tomaatjes in reepjes. Giet de olie uit het
bokaaltje van de tomaatjes in een kookpotje. Schep er de
knoflookteentjes bij. Roerbak op een zacht vuurtje tot het
knoflook zacht geworden is.
Giet er nu een grote bokaal passata bij. Kruid met peper, zout,
gedroogde salie en oregano. Meng met een eetlepel
ansjovispasta uit een tube. Giet er een flinke scheut rode
balsamicoazijn bij. Laat een kwartiertje sudderen en voeg pas
op het laatste een handvol verse basilicumblaadjes toe. Zet de
saus warm weg tot verder gebruik.
Op de grill. Was de aubergines maar schil ze niet. Snijd ze in
schijven van ongeveer 2 cm dik. Bestuif ze met olijfoliespray.
Leg ze op een grillplaat en laat een 3 à 4 minuutjes aan elke
kant grillen, zodat een mooi patroon ontstaat. Zet ze warm
weg.
Kies voor zo groot mogelijke rode uien. Snijd ze in de lengte in
repen. Bestuif met olijfoliespray en bak ze op de grill tot ze
bijna karamelliseren. Zet ze warm langs de kant. Grill nu de
kipburgers tot ze goed doorbakken zijn.
De opbouw is hier gebeurd op het kookvuur in de camper.
Neem een brede pan, bestuif de bodem met olie. Maak de
burgers en begin met twee schijven aubergine op mekaar als
bodem. Leg daarop een flinke portie gegrilde uien. Leg daarop
een kipburger. Bovenop de burger een schijf of een paar
bolletjes buffelmozzarella. Sluit de constructie met een schijf
aubergine. Dek de pan af en laat alles even op een zacht
vuurtje staan tot de kaas smelt.
Op het bord. Vul de bodem van de borden met een laag
saus. Leg daarop een parmigiana-kipburger. Schep er de rest
van de gesmolten kaas op. Werk af met verse basilicum en
geraspte parmezaan.
ingrediënten - info
vers knoflook
halfgedroogde tomaatjes
op olie
passata
balsamico
salie
oregano
Een 'Parmigiana di melanzane' is een Italiaans receptje
met aubergines, tomatensaus, basilicum, parmezaan en
mozzarella. Het is een typisch gerecht uit de regio
Campania. Het is een vegetarische schotel, maar hier
wordt de parmigiana gecombineerd met kippenburgers.
Om bij de opbouw het ‘hamburgereffect’ écht te realiseren,
heb je de bolvormige paarse aubergines nodig.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier
wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: