ingrediënten - info
kalfsstoofvlees
kalfsfond
rode balsamico
verse abrikozen
vloeibare honing
rode uien
wortelen
knoflook
tomaten
passata
tajine van kalf met abrikozen en lavendel
saffraanpoeder
gemberpoeder
tijm
rozemarijn
lavendel
salie
laurier
kekererwten
peterselie
olijfolie
peper en zout
Voorbereiding. Schil en snijd een paar rode uien in
halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes
op flinterdunne schijfjes. Schil een paar san marzano tomaten
en snijd ze in de lengte op schijven. Snijd een paar wortelen in
lange repen. Halveer en haal de pit uit een handvol abrikozen.
Maak een kruidentuiltje van takjes tijm, rozemarijn, salie,
laurier en lavendelbloempjes.
Droog de stukken kalfsstoofvlees met keukenpapier. Bestuif
ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout. Bak ze
rondom bruin in een hete pan met een paar scheutjes olijfolie.
Besprenkel met een flinke scheut balsamico-azijn. Roer om en
schep het vlees daarna in de tajine.
Voeg toe: ui, knoflook, wortelreepjes, een halve liter kalfsfond,
een klein flesje passata, een flinke scheut vloeibare honing en
een bokaaltje voorgekookte kekererwten.
Kruid met gedroogde lavendel, een eenheid saffraanpoeder,
een eetlepel kurkuma, evenveel komijnpoeder en een
koffielepel gemberpoeder, peper en zout.
Sluit de tajine en zet de timer op 2 uur. Voeg dan de gesneden
tomaten en abrikozen toe. Zet de timer op 30 minuten.
Controleer dan of het vlees zacht en gaar is.
Op het bord. Schep een flinke portie uit de tajine op
voorverwarmde borden. Werk af met plukjes peterselie en
lavendelbloempjes. Serveer met couscousgraan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.