albóndigas en salsa de tomate
ingrediënten - info gehaktballetjes kippenbouillon rode wijn brandy tomato frito tomatenpuree tomatenconfituur

albóndigas en salsa de tomate

zacht paprikapoeder peper en zout saffraan peterselie knoflook rode paprika geroosterde uitjes uien olijfolie
De vleesballetjes. Pocheer de vleesballetjes in kippenbouillon net zolang tot ze bovendrijven. Laat uitlekken en zet ze even afgedekt aan de kant. Bewaar het pocheervocht. Bak de balletjes daarna rondom bruin in olijfolie. Maak de saus. Stoof samen in een pannetje in een beetje olijfolie: een ui op halvemaantjes gesneden en een rode paprika op reepjes gesneden. Als de uisnippers glazig worden voeg je een glas rode wijn toe. Maak in een cutter een mix van een handvol peterselie en een paar knoflookteentjes. Voeg toe. Giet er een paar pollepels van het bewaarde pocheervocht bij en roer om. Laat afgedekt een kwartiertje stoven. Giet in een sauspannetje een bokaaltje tomato frito, een klein blikje tomatenconcentraat en een paar eetlepels tomatenconfituur. Zeef de groentemix over dit pannetje en druk zoveel als mogelijk het vocht uit de groenten. Roer om en breng op smaak met peper, zout, zacht paprikapoeder en een zakje saffraanpoeder. Laat even doorkoken en verminder dan het vuur. Giet een glas brandy bij de saus en leg er de vleesballetjes in. Roer om, dek de pan af en laat een kwartiertje sudderen op laag vuur. Werk af, net voor het opdienen, met een paar plukjes gehakte peterselie en een handvol gedroogde geroosterde uitjes uit een bokaal. Geef er gebakken patatjes bij of een ander bijgerecht naar keuze.
Zeg niet zomaar ‘balletjes in tomatensaus’ tegen albóndigas en salsa de tomate! De saus is anders en het vlees ook. Als je in Spanje op vakantie bent, kies dan voor de door de Spaanse slager klaargemaakte gehaktballetjes van écht Iberisch varken of eventueel van rund. Je kan de vleesballetjes thuis uiteraard zelf draaien van kwaliteitsvol vlees uit eigen regio, voorbereid met kruiden en bindmiddelen. Ze moeten ongeveer de grootte van een pingpongballetje hebben. Deze albóndigas kan je ook opdienen als tapas.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

albóndigas

en salsa de tomate

Bereiding
Ingrediënten
ingrediënten - info gehaktballetjes kippenbouillon rode wijn brandy tomato frito tomatenpuree tomatenconfituur
zacht paprikapoeder peper en zout saffraan peterselie knoflook rode paprika geroosterde uitjes uien olijfolie
De vleesballetjes. Pocheer de vleesballetjes in kippenbouillon net zolang tot ze bovendrijven. Laat uitlekken en zet ze even afgedekt aan de kant. Bewaar het pocheervocht. Bak de balletjes daarna rondom bruin in olijfolie. Maak de saus. Stoof samen in een pannetje in een beetje olijfolie: een ui op halvemaantjes gesneden en een rode paprika op reepjes gesneden. Als de uisnippers glazig worden voeg je een glas rode wijn toe. Maak in een cutter een mix van een handvol peterselie en een paar knoflookteentjes. Voeg toe. Giet er een paar pollepels van het bewaarde pocheervocht bij en roer om. Laat afgedekt een kwartiertje stoven. Giet in een sauspannetje een bokaaltje tomato frito, een klein blikje tomatenconcentraat en een paar eetlepels tomatenconfituur. Zeef de groentemix over dit pannetje en druk zoveel als mogelijk het vocht uit de groenten. Roer om en breng op smaak met peper, zout, zacht paprikapoeder en een zakje saffraanpoeder. Laat even doorkoken en verminder dan het vuur. Giet een glas brandy bij de saus en leg er de vleesballetjes in. Roer om, dek de pan af en laat een kwartiertje sudderen op laag vuur. Werk af, net voor het opdienen, met een paar plukjes gehakte peterselie en een handvol gedroogde geroosterde uitjes uit een bokaal. Geef er gebakken patatjes bij of een ander bijgerecht naar keuze.
Zeg niet zomaar ‘balletjes in tomatensaus’ tegen albóndigas en salsa de tomate! De saus is anders en het vlees ook. Als je in Spanje op vakantie bent, kies dan voor de door de Spaanse slager klaargemaakte gehaktballetjes van écht Iberisch varken of eventueel van rund. Je kan de vleesballetjes thuis uiteraard zelf draaien van kwaliteitsvol vlees uit eigen regio, voorbereid met kruiden en bindmiddelen. Ze moeten ongeveer de grootte van een pingpongballetje hebben. Deze albóndigas kan je ook opdienen als tapas.
receptfiche receptfiche albóndigas en salsa de tomate
de              passie Creatief Koken kookvurige