bisque van grijze Noordzeegarnalen

bisque van grijze Noordzeegarnalen

Pel een flinke portie grijze garnalen, minstens een halve kilo en bewaar koel. Bewaar ook het afval. Maak een bouillon. Neem een 200 gram ongepelde garnalen en het afval van de reeds gepelde. Voeg toe: een paar geschraapte en gesneden wortelen, prei, selder en uien. Doe er een blaadje laurier bij, vul de kookpot met water en een glas witte wijn tot alles goed ondergedompeld is. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat een half uurtje sudderen. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een zeer fijne romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
ingrediënten - info grijze garnalen wortelen prei selder ui
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac. In het bord. schep met een pollepel de borden vol met bisque. Kies indien mogelijk diepe sombreroborden voor een speciaal effect. werk af met een eetlepel gepelde garnaaltjes en plukjes peterselie. Je kan aan tafel op verzoek van je gasten een lepeltje lobbig geklopte volle room en een borrelglaasje cognac aan hun bord toevoegen.
laurier peterselie Cognac cayennepeper room peper & zout witte wijn
Creatief Koken de              passie kookvurige

bisque van grijze

Noordzeegarnalen

ingrediënten - info grijze garnalen wortelen prei selder ui
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac. In het bord. schep met een pollepel de borden vol met bisque. Kies indien mogelijk diepe sombreroborden voor een speciaal effect. werk af met een eetlepel gepelde garnaaltjes en plukjes peterselie. Je kan aan tafel op verzoek van je gasten een lepeltje lobbig geklopte volle room en een borrelglaasje cognac aan hun bord toevoegen.
Pel een flinke portie grijze garnalen, minstens een halve kilo en bewaar koel. Bewaar ook het afval. Maak een bouillon. Neem een 200 gram ongepelde garnalen en het afval van de reeds gepelde. Voeg toe: een paar geschraapte en gesneden wortelen, prei, selder en uien. Doe er een blaadje laurier bij, vul de kookpot met water en een glas witte wijn tot alles goed ondergedompeld is. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat een half uurtje sudderen. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een zeer fijne romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
Ingrediënten Bereiding
laurier peterselie Cognac cayennepeper room peper & zout witte wijn
de              passie Creatief Koken kookvurige