bisque van kreeft
Maak een bouillon van wortel, selder, ui, prei en
knoflook. Kruid met peper en zout. Voeg een
kruidentuiltje toe.
Kook de kreeften 6 minuten in de bouillon. Zeef
en bewaar de bouillon. Haal het kreeftenvlees
uit de schaal en bewaar het vlees uit de
scharen apart.
Snijd de schalen in stukken. Bak sjalotjes en
wortelen samen met de kreeftenschalen in
boter. Voeg witte wijn, de bewaarde bouillon en
het in stukken gehakte staartvlees toe en laat
30 minuten pruttelen.
Zet de handmixer in de kookpot en vermaal de
soep met de schalen en al. Zeef de soep in
een pot.
Voeg tomatenpuree toe, laat pruttelen en bind
indien nodig.
Bij gebruik als aperitiefsoepje: giet de bisque in
mini-marmites.
Schep op de soep, voor het opdienen een
beetje licht opgeklopte room, Cognac en
gehakte peterselie.
sjalotjes
Cognac
witte wijn
room
tomatenpuree
boter
kruidentuiltje
peterselie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.