bisque van kreeft

bisque van kreeft

ingrediënten - info kreeften wortelen ui prei selder knoflook
Maak een bouillon van wortel, selder, ui, prei en knoflook. Kruid met peper en zout. Voeg een kruidentuiltje toe. Kook de kreeften 6 minuten in de bouillon. Zeef en bewaar de bouillon. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en bewaar het vlees uit de scharen apart.
Snijd de schalen in stukken. Bak sjalotjes en wortelen samen met de kreeftenschalen in boter. Voeg witte wijn, de bewaarde bouillon en het in stukken gehakte staartvlees toe en laat 30 minuten pruttelen. Zet de handmixer in de kookpot en vermaal de soep met de schalen en al. Zeef de soep in een pot. Voeg tomatenpuree toe, laat pruttelen en bind indien nodig. Bij gebruik als aperitiefsoepje: giet de bisque in mini- marmites. Schep op de soep, voor het opdienen een beetje licht opgeklopte room, Cognac en gehakte peterselie.
sjalotjes Cognac witte wijn room tomatenpuree boter kruidentuiltje peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige

bisque van kreeft

Maak een bouillon van wortel, selder, ui, prei en knoflook. Kruid met peper en zout. Voeg een kruidentuiltje toe. Kook de kreeften 6 minuten in de bouillon. Zeef en bewaar de bouillon. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en bewaar het vlees uit de scharen apart.
ingrediënten - info kreeften wortelen ui prei selder knoflook
Snijd de schalen in stukken. Bak sjalotjes en wortelen samen met de kreeftenschalen in boter. Voeg witte wijn, de bewaarde bouillon en het in stukken gehakte staartvlees toe en laat 30 minuten pruttelen. Zet de handmixer in de kookpot en vermaal de soep met de schalen en al. Zeef de soep in een pot. Voeg tomatenpuree toe, laat pruttelen en bind indien nodig. Bij gebruik als aperitiefsoepje: giet de bisque in mini-marmites. Schep op de soep, voor het opdienen een beetje licht opgeklopte room, Cognac en gehakte peterselie.
Ingrediënten Bereiding
sjalotjes Cognac witte wijn room tomatenpuree boter kruidentuiltje peterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige