zalmbisque
met saffraan
Kuis en snijd prei, selder, ui en wortel in
julienne. Doe de groenten met visfumet en
tomatenpuree in een soepketel. Laat een
twintigtal minuutjes doorkoken.
Zet het vuur lager en leg er de moten verse
zalm in. Breng op smaak met peper, zout en
een snuifje cayennepeper.
Mix de soep als de zalm gaar is en druk ze
door een zeef. Maak een roux van boter en
bloem en voeg de bisque lepelsgewijs toe. Het
resultaat moet een gebonden, vezelloze soep
zijn. Meng room met saffraan en roer dit af het
vuur, door de soep.
Snipper gerookte zalm. Bak croutons in
olijfolie. Pluk de waterkers.
bloem
saffraan
tomatenpuree
bieslook
cayennepeper
peper & zout
gedroogd zeewier
oud brood
olijfolie
Cognac
waterkers
In het bord: een scheutje Cognac, een toefje
opgeklopte slagroom, een paar krokante
croutons, snippers gerookte zalm en plukjes
waterkers. Werk af met gedroogd zeewier,
indien beschikbaar.
Dien de borden op zoals op de foto en giet er
aan tafel de soep bij uit een koffiepot.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.