zalmbisque met saffraan

Kuis en snijd prei, selder, ui en wortel in julienne. Doe de groenten met visfumet en tomatenpuree in een soepketel. Laat een twintigtal minuutjes doorkoken. Zet het vuur lager en leg er de moten verse zalm in. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Mix de soep als de zalm gaar is en druk ze door een zeef. Maak een roux van boter en bloem en voeg de bisque lepelsgewijs toe. Het resultaat moet een gebonden, vezelloze soep zijn. Meng room met saffraan en roer dit af het vuur, door de soep. Snipper gerookte zalm. Bak croutons in olijfolie. Pluk de waterkers.
ingrediënten - info verse zalm gerookte zalm prei ui wortel selder visfumet room boter
zalmbisque met saffraan - 2
bloem saffraan tomatenpuree bieslook cayennepeper peper & zout gedroogd zeewier oud brood olijfolie Cognac waterkers
In het bord: een scheutje Cognac, een toefje opgeklopte slagroom, een paar krokante croutons, snippers gerookte zalm en plukjes waterkers. Werk af met gedroogd zeewier, indien beschikbaar. Dien de borden op zoals op de foto en giet er aan tafel de soep bij uit een koffiepot.
Creatief Koken de              passie kookvurige

zalmbisque

met saffraan

Kuis en snijd prei, selder, ui en wortel in julienne. Doe de groenten met visfumet en tomatenpuree in een soepketel. Laat een twintigtal minuutjes doorkoken. Zet het vuur lager en leg er de moten verse zalm in. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Mix de soep als de zalm gaar is en druk ze door een zeef. Maak een roux van boter en bloem en voeg de bisque lepelsgewijs toe. Het resultaat moet een gebonden, vezelloze soep zijn. Meng room met saffraan en roer dit af het vuur, door de soep. Snipper gerookte zalm. Bak croutons in olijfolie. Pluk de waterkers.
ingrediënten - info verse zalm gerookte zalm prei ui wortel selder visfumet room boter
Ingrediënten Bereiding
bloem saffraan tomatenpuree bieslook cayennepeper peper & zout gedroogd zeewier oud brood olijfolie Cognac waterkers
In het bord: een scheutje Cognac, een toefje opgeklopte slagroom, een paar krokante croutons, snippers gerookte zalm en plukjes waterkers. Werk af met gedroogd zeewier, indien beschikbaar. Dien de borden op zoals op de foto en giet er aan tafel de soep bij uit een koffiepot.
de              passie Creatief Koken kookvurige